سخن روز /
قهوه کاران برای کشت ارگانیک نیازمند تعاونی ها هستند
1398/05/08

قهوه کاران برای کشت ارگانیک نیازمند تعاونی ها هستند

به مدت صدها سال، قهوه به صورت ارگانیک به عمل می آمد، بدون کودهای مصنوعی، آفت کش ها و یا علف کش ها.در چند دهه اخیر این روال تغییر یافت و دستکاری ی های بیولوژیک و استفاده از کودهای مصنوعی هرچند که برداشت محصولی با دانه های درشت تر و حجم بیشتر را درپی داشت اما عوارض جانبی چون تاثیرات منفی بر خاک ، اب و گرمایش کره زمین داشت. محصول قهوه، در ادوار پیش و در عصر کشاورزی سنتی و هنگامی که بدون کودهای مصنوعی در سایه درختان میوه رشد می کرد، اولا با جذب پرندگان در رفع آفات و حشرات محصولات نقش مهمی داشت و ثانیا کربن هوا و خاک را جذب می کردد و با خنک کردن محیط ،عامل مهمی در جلوگیری از گرمایش کره زمین بود. اما چند دهه پیش، وقتی مهندسان کشاورزی کشف کردند که با اضافه کردن کودهای مصنوعی و تکثیر درختچه های قهوه در زیر نور مستقیم خورشید ، تولید افزایش می یابد. از فواید مثبت درختچه قهوه در محیط به نفع ازدیاد محصول بذر قهوه چشم پوشی شد.
خوشبختانه در پی گرایش روز افزون مصرف کنندگان به محصولات ارگانیک، تعداد کشاورزان خردی که به کاشت ارگانیک قهوه روی آورده اند اما با توجه به بالا بودن هزینه تولید ارگانیک محصولات در مقایسه با هزینه تولیدشان با استفاده از کودهای مصنوعی و استفاده از بذرهای تراریخته ،برای بازگرداندن محصول قهوه به جاده سلامتی راه طولانی در پیش است. یک راه میانبر و موثر برای رسیدن به این جاده ورود شبکه تعاونی های کشاورزی به خرید و بازاریابی و صادرات محصول قهوه است.یک مثال خوب در این زمینه کشور گواتمالا است.
قهوه اصلی‌ترین محصول صادراتی گواتمالا و رکن اساسی اقتصاد این کشور است. در حال حاضر امرار معاش بیش از یک چهارم جمعیت 16 میلیونی این کشور به صورت مستقیم به صنعت قهوه وابسته است. . دلیل اصلی مقبولیت قهوه گواتمالا در بازارهای جهانی٬ جغرافیای این کشور است. شرایط اقلیمی و آب و هوایی گواتمالا زمینه‌ی بسیار مساعدی برای رشد گونه عربیکای قهوه را فراهم کرده است. اکثر مزارع قهوه گواتمالا در ارتفاع 500 تا 5000 متری از سطح دریا قرار دارند و عموما به منظور محافظت در برابر سرمای باد‌های شمالی به‌صورت سرپوشیده هستنددر فاصله دهه1930 تا دهه 1970 سهم زمین هایی که در کشور گواتمالا توسط کشاورزان کوچک در آن قهوه کشت می شد از کمتر از 2 درصد به بیش از 50درصد رسید اما بخش عمده درآمد حاصل از پردازش و صادرات این محصول کماکان به زمینداران بزرگ می رسید از سوی دیگر در دهه 1960 و پس از انقلاب سبز کشاورزی در جهان که در آن استفاده از کودهای شیمیایی برای افزایش کمیت و اندازه محصولات مختلف تشویق می شد استفاده از کودهای شیمیایی در حوزه قهوه کاری گواتمالا نیز رواج یافت این امر اگرچه در ابتدا موجب افزایش درآمد صادراتی این کشور شد اما به مرور زمان بخاطر افت کیفیت قهوه برداشت شده و عوارض جانبی که در بالا به آن اشاره شد مسئولین امر را به چاره اندیشی وا داشت. این گونه بود که از اواسط دهه 1970 و با انجام سیاست های اصلاحی دولت در حوزه کشاورزی مبنی بر حمایت از کشاورزان خرد و تشویق زارعان به کشت محصولات طبیعی و ارگانیک ، بسیاری از کشاورزان و قهوه کاران شروع به تشکیل تعاونی ها کردند.
در سال 1986 شرکت تعاونی کوچکی به نام Equal Exchange با خرید قهوه های ارگانیک از کشاورزان محلی شمال گواتمالا و صادرات آن به ایالات متحده آمریکا آغاز به کار کرد.این شرکت تعاونی کوچک امروزه به شرکتی بزرگ با شعبات مختلف تبدیل شده و اکنون علاوه بر قهوه، موز و سایر میوه های گرمسیری را نیز از کشاورزان خریداری و به بیش از چهل کشور جهان صادر می کند اما کماکان سه چهارم درآمد Equal Exchange از قهوه می آید. علاوه بر این شرکت،تعاونی های کشاورزی متعدد دیگری نیز در گواتمالا وجود دارد که مسئول بازاریابی، تحقیق و حمایت مالی از کشاورزان خرد موجود و جدید است.آنها همچنین به دنبال بهبود زندگی کشاورزانی هستند که در مناطق روستایی زندگی می­کنند.
منبع:سایت گرین مانی greenmoney

تعداد مشاهده خبر208 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal