سخن روز /
بازدیدعضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
1397/09/05

بازدیدعضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
به همراه هیات همراه از گلخانه فراز تولید بذر سبزی و صیفی شرکت هامون در شهرستان کوهسار استان البرز
به گزارش روابط عمومی تعاون روستایی استان البرز ، عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به همراه هیات همراه و سرپرست تعاون روستایی استان البرز ، معاون فنی و بازرگانی ، جمعی از کارکنان و رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان ، رییس تعاون روستایی استان سمنان ،رییس جهاد کشاورزی استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ از گلخانه فراز تولید بذر سبزی و صیفی شرکت هامون در کوهسار ساوجبلاغ و نیز توانمندی های کالای بومی ایرانی در توسعه ، بهره گیری از سازه های گلخانه ای بازدید به عمل آمد که هدف از این بازدید آشنایی با سیستم جدید و ابتکاری آن شرکت )سامانه زیر زمینی در وسط هر دهانه از گلخانه برای تامین هوای خنک با یک فن رطوبت ساز در کانال زیر زمین و گرمای طبیعی کانال در زمستان( در خصوص گرمایش و سرمایش گلخانه ای بود.
ابتدا جلسه ای با حضور کلیه بازدید کنندگان درسالن جلسات شرکت کشاورزی هامون برگزار و رحیمی عضو هیات مدیره سازمان مرکزی فرمود : این شرکت و گلخانه آن 12 سال است که فعالیت می نماید و این گلخانه از روش سنتی استفاده نمی کند و طراحی آن بگونه ای است که نشان دهنده کاهش مصرف سوخت و کاهش مصرف آب در بحث خنک کردن گلخانه است .
رحیمی افزود: استان البرز از دیر باز در صنعت گلخانه فعالیت داشته که 250 هکتار سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای ، توت فرنگی ، نشاء های مکانیزه و گل و گیاهان زینتی ، در این استان می باشد و همچنین سالانه 114 میلیون گل و گیاه زینتی و شب عید در سطح استان البرز تولید می گردد.
در ادامه رستم پور عضو شورای سیاستگذاری و کمیته های فنی گلخانه های کشور در این بازدید گفت : بزرگترین معضل در توسعه گلخانه مشکل سازه ها و تجهیزات گلخانه ای در کشور می باشد که شرکت کشاورزی هامون توانسته با تعبیه سیستمهای جدید در این گلخانه این مشکل را برطرف نماید.
رستم پور افزود : این شرکت دارای 14 ثبت اختراع در سازه و تجهیزات گلخانه ای در ایران و جهان می باشد که دارای کمترین هزینه ها و مصرف انرژی (سوخت های فسیلی ) در جهان است.
رستم پور خاطر نشان کرد : اختراعات این شرکت برگرفته از دانش بومی ایرانیان می باشد و در این مجموعه با استفاده از دانش بومی ایرانیان در بهره گیری از انرژی های زمین که قرنها قبل در بادگیرهای مناطق گرمسیری استفاده شده سعی در کاهش مصرف انرژی و کاهش مصرف آب و تولید محصول سالم و ارگانیگ ناشی از کاهش یا عدم مصرف سموم گردیده است .
وی افزود : در بخش تولید ، سبزی و صیفی این مجموعه با استفاده از 60 نیروی توانمند در اصلاح و تولید ارقام بذر سرآمد کشور بوده و اولین مجموعه ایرانی است که دارای بذر و سبزی و صیفی که می توانند گامی بزرگ در راستای اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی در این زمینه برداشتند و کمک بزرگی از بومی سازی آن صنعت و تکنولوژی که در اختیار سایر کشورهای پیشرفته می باشد بردارند.
ایشان تصریح کرد : مهمترین فرق این گلخانه با دیگر گلخانه ایزوله بودن آن است که مانع از مصرف سم و هدر رفت انرژی می شود و نیز توزیع دما در کل گلخانه یکسان است . در این گلخانه با استفاده از چاهک های حفر شده در گلخانه و لوله های تبادل هوا بین چاهک و گلخانه، تعادل حرارت گلخانه صورت می گیرد؛ به صورتی که میزان انرژی درخواستی برای تنظیم دمای هوای داخل گلخانه به حداقل می رسد.
در خاتمه از تمام فضای این گلخانه بازدیدو در مورد روند کار شرکت که توسط کارشناس مربوطه از چگونگی تولید بذور سبزی و صیفی و محصولات گلخانه ای دیگر با کیفیت بالاتوضیح داده شد.
تعداد مشاهده خبر319 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal