رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در مراسم تجلیل از برگزیدگان کشاورزی مطرح کرد:
تشکل‌های کشاورزی، ستون رفع چالش‌ها و توسعه پایدار
1403/10/30
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ایران از تشکل‌های بخش کشاورزی به‌عنوان سرمایه‌ای حیاتی برای رفع چالش‌ها یاد کرد و بر تقویت نقش‌آفرینی این تشکل‌ها در نظام بهره‌برداری و کاهش واسطه‌گری تأکید کرد.

به گزارش پات، محمدرضا طلایی، مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ایران، در حاشیه سی‌وهشتمین دوره تجلیل از برگزیدگان کشاورزی، در جمع مدیران و اعضای تشکل‌ها و تعاونی‌های ملی و استانی، به تشریح نقش بی‌بدیل این نهادها در توسعه کشاورزی پرداخت و گفت: فعالیت در تشکل‌ها، اگرچه دشوار است، اما از جایگاهی ارزشمند برخوردار است. به وزیر جهاد کشاورزی متعهد شده‌ایم که از ظرفیت‌های تشکل‌ها برای ورود به حوزه‌هایی که بخش خصوصی در آن حضور ندارد، استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اگر هر تشکل در شهرستان و استان بتواند مشکلات کشاورزان منطقه خود را حل کند، دیگر نیازی به انتقال مشکلات به سطوح بالاتر نخواهد بود. تجربه نشان داده است که در استان‌هایی که تشکل‌ها در مراحل قبل، حین و پس از تولید ورود کرده‌اند، چالش‌ها به حداقل رسیده است. به‌ویژه در اتحادیه دامداران و مرغداران، مسائل به‌خوبی مدیریت شده و چالش‌های ملی به‌مراتب بیشتر از مشکلات استانی است.

طلایی همچنین به اهمیت نظام‌های بهره‌برداری در کشاورزی اشاره و تصریح کرد: شبکه تعاون روستایی و تعاونی‌های تولید می‌توانند با کار شبکه‌ای و نظام‌مند، نقش مؤثری در بهینه‌سازی بهره‌برداری از اراضی کشاورزی ایفا کنند. هرچند در حوزه‌هایی مانند یکپارچه‌سازی، تجهیز و نوسازی اراضی، هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم، اما ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که باید با برنامه‌ریزی دقیق از آنها استفاده کرد.

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی با تأکید بر جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی گفت: تعاونی‌های تولید در روستاها از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند و تنها راهکار برای مقابله با پدیده خرد شدن اراضی، استفاده از ظرفیت این تشکل‌ها است. ساختار تعاون روستایی با هدف تحقق این مأموریت در زمان اصلاحات ارضی شکل گرفت و باید این وظیفه مهم دوباره احیا شود.

وی در ادامه از برنامه‌های توسعه‌ای این سازمان خبر داد و افزود: 9 هزار تشکل فعال در کشور، مسئولیت فروش مستقیم و ارائه خدمات را می‌توانند ایفا کنند. بر اساس تعهدات ما، تا پایان دولت چهاردهم، 3 هزار فروشگاه روستا بازار در استان‌ها راه‌اندازی خواهد شد. همچنین در تهران، این طرح با هماهنگی‌های انجام‌شده،در اواخر سال جاری و حوالی سال نو عملیاتی خواهد شد.

طلایی به بزرگ‌ترین مشکل فعلی بخش کشاورزی یعنی واسطه گری و دلالی اشاره کرد و گفت: واسطه گری در کشاورزی بسیار گسترده شده و محصولات کشاورزی قبل از رسیدن به دست مصرف‌کننده، حداقل سه مرحله واسطه‌گری را طی می‌کنند که بسیاری از آنها غیرضروری است. سازمان تعاون روستایی با حمایت قانون برنامه هفتم و ظرفیت‌های موجود در استان‌ها می‌تواند به‌طور مستقیم محصولات را عرضه کند و این معضل را کاهش دهد.

در پایان این مراسم آقایان سعید میرزایی مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی حنا بهنام استان اصفهان، حسین قضاوی مدیرعامل شرکت سهامی زراعی گلپایگان استان اصفهان، علی نادری افشار نظام صنفی کارهای کشاورزی بشرویه خراسان جنوبی، محمود محب‌زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های روستایی استان خوزستان، غلامحسین حسن شاهی مدیرعامل شرکت تعاونی تولید روستایی ارسنجان استان فارس، اسعدفیضی مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی استان کردستان، حسن مهدی مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران کرمان، محمدرضا اسلاملو مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تولید روستایی سیرجان استان کرمان، ساره گیلک مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی زنان حکیم آباد استان گلستان، یوسف بیرانوندمدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی دامداران استان لرستان و علی احمدنژاد مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزی باغداران رامسر استان مازندران از مهندس طلایی لوح و تندیس دریافت کردند.

⬅️گفتنی است، سی‌وهشتمین دوره تجلیل از برگزیدگان کشاورزی ایران، با هدف قدردانی از 146 فعال پیشرو و اثرگذار در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صبح روز، شنبه 29 دی‌ماه 1403، با حضور رئیس‌جمهوری در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد.
تعداد مشاهده خبر3998 بار
تصاویر مرتبط
tempShowtool_dorsaetoolsenews_sample_main_block11
Powered by DorsaPortal