زنان روستایی البرز در سه شرکت تعاونی فعال هستند
1400/08/23
رییس اداره توسعه و آموزش مدیریت تعاون روستایی استان البرز با اشاره به نقش زنان روستایی در اقتصاد خانوار، گفت: زنان روستایی این استان از 89 تشکل روستایی البرز فقط در سه شرکت تعاونی روستایی ویژه زنان فعال هستند.
الهه کیانی افزود: زنان روستایی استان البرز در زمینه دوزندگی، بافندگی، تولید پوشاک زمستانی و صنایع دستی، صنایع غذایی، بسته بندی مواد غذایی، خشکبار، ترشی و عرقیات در این تعاونی ها فعالیت می کنند.
وی اظهار داشت: همچنین مجوز تاسیس یک شرکت تعاون روستایی زنان شهرستان طالقان و دو شرکت در رشته صیفی و سبزیجات و شترمرغ داران از سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گرفته شده و دو شرکت تعاونی کشاورزی مرغداران گوشتی شهرستان اشتهارد و شرکت کشاورزی توت فرنگی کاران نیز به تازگی به ثبت رسیده است.
رییس اداره توسعه و آموزش مدیریت تعاون روستایی استان البرز گفت: مشارکت جامعه زنان در فعالیت های مختلف در راستای توسعه روستایی، نقش موثری دارد که یکی از راهکارهای مناسب در جهت بکارگیری مشارکت زنان، ایجاد شرکتهای تعاونی روستایی زنان است.
کیانی اظهار داشت: می توان گفت مشارکت زنان در عرصه های مختلف اقتصادی و اجتماعی یکی از شاخص های تولید کشور محسوب می شود، براین اساس باید فرصت هایی برای ایجاد مشارکت عادلانه همه اقشار جامعه فراهم نمود و همه از مزایای اجتماعی، اقتصادی، رهنگی و آموزشی بهره مند گردند.
وی گفت:می توان گفت راطه نزدیکی بین تعاونی ها و کارآفرینی وجود دارد و در حقیقت کارآفرینی به منزله یکی از پیش شرط های اصلی موفقیت تعاونی های روستایی به شمار می رود.
کیانی به اهمیت توجه به مقوله کارآفرینی اشاره کرد و افزود: بر روی مقوله کارآفرینی می توان به عنوان یک مزیت رقابتی برنامه ریزی کرد و در صورت ایجاد زمینه های مناسب تعاونی ها را از طریق اجرا و توسعه پربازده کرد.
رییس اداره توسعه و آموزش مدیریت تعاون روستایی استان البرز ادامه داد: با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند و از اهمیت ویژه ای دارا هستند باید سعی کرد تا نقش و مشارکت آنان را در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی جامعه بالا برد که یک از اصلی ترین زمینه های مشارکت زنان در جامعه روستایی ایجاد کسب و کارهای کوجک و ورود به کارآفرینی یا خود اشتعالی است.
وی اضافه کرد: تشکیل و آغاز تعاونی های زنان براساس مطالعات موردی و به لحاظ استفاده بهینه از نیروهای فعال جامعه جهت ارتقاء سطح خانوار روستایی ، توسعه پایدار و در نهایت توانمند کردن زنان با توجه به ظرفیت مناسب سازمانه مرکزی تعاون روستایی ایران در امر ساماندهی و ایجاد تعاونی در کشور انجام می شود.
رییس اداره توسعه و آموزش مدیریت تعاون روستایی استان البرز به مشکلات موجود بر سر راه فعالیت زنان روستایی اشاره کرد و گفت: یمشکلات موجود برای اعضا شرکتهای تعاونی روستایی زنان شامل مشکلات خانوادگی، فرهنگی، اجتماعی، مشکلات اداری، مالی و اقتصادی می باشد.
وی افزود: از دید زنان مقررات دست و پاگیر و بورکراسی اداری مانع مشارکت آنان در فعالیت های تعاونی است اما از دید مدیران آشنا نبودن جامعه و به خصوص زنان با فرهنگ تعاون مانع مشارکت زنان در فعالیت ها است.
کیانی یکی از راه های توانمندسازی جامعه روستایی به خصوص زنان را آموزش دانست و اظهارداشت: در نیمه اول سال حدود 240 نفر روز آموزش برای اعضا و ارکان تشکل های کشاورزی در خصوص مسایل مالی ، اقتصادی، بازرگانی و آشنایی با قوانین و مقررات و اساسنامه تشکل های بخش کشاورزی برگزار شده است.
وی از جمله راه های تشویق زنان روستایی به حضور در فعالیت های اجتماعی را برگزاری نمایشگاه از دستاوردهای آنان عنوان کرد و گفت: تاکنون 5 نمایشگاه حضوری و مجازی ازتولیدات زنان برگزار شده به طوریکه در روزهای اخیر نیز یک نمایشگاه عرضه محصولات یکی از تعاونی های زنان در محل تعاون روستایی البرز برگزار شد.
رییس اداره توسعه و آموزش مدیریت تعاون روستایی استان البرز با بیان اینکه بخش کشاورزی از مهمترین بخشهای کشور است که تاثیر بسیار عمده ای در تولید ناخالص ملی، اشتغال و تامین نیازهای غذایی و صادرات غیرنفتی دارد، افزود: تشکیل زنجیره اقتصادی تامین و عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و ضرورت بهره گیری از ظرفیت ها و زیر ساخت های موجود و ورود هدفمند با رویکرد بهره گیری از استارت آپ ها و دیجیتال مارکتینگ از جمله برنامه ها برای تشکل های کشاورزی است.
تعداد مشاهده خبر398 بار
تصاویر مرتبط
tempShow
Powered by DorsaPortal