دستورالعمل اجرایی جهات ابطال انتخابات و عزل هیئت مدیره اتحادیه صنفی و هیئت های رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان و اتاق اصناف کشاورزی ایران و نحوه رسیدگی به آنها

دستورالعمل اجرایی جهات ابطال انتخابات و عزل هیئت مدیره اتحادیه صنفی و هیئت های رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان و اتاق اصناف کشاورزی ایران و نحوه رسیدگی به آنها

این دستورالعمل به استناد مفاد قانون نظام صنفی کشور، «ماده 35» قانون تأسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و بندهای (ج) ، (د) و تبصره 2 «ماده 12» آیین نامه اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی به شرح زیر به تصویب رسید.

ماده 1- مفاهیم:

- قانون: قانون نظام صنفی کشور.

- آیین نامه اجرایی : آیین نامه اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی.

- هیات عالی نظارت : هیئت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران.

- کمیسیون نظارت : کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان .

- اتحادیه : اتحادیه صنفی کشاورزی شهرستان.

- هیات مدیره : هیئت مدیره اتحادیه های صنفی کشاورزی شهرستان.

- هیات رئیسه: هیات رئیسه اتاق‌های اصناف کشاورزی شهرستان، شهرستان مرکز استان و ایران

- بازرس: بازرس اتحادیه صنفی ،بازرس اتاق های اصناف کشاورزی شهرستان وایران.

- دبیرخانه : دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران.

- مرجع رسیدگی: حسب مورد هیأت عالی نظارت و کمیسیون های نظارت شهرستان و شهرستان مرکز استان.

- نظام صنفی : اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف کشاورزی شهرستان، شهرستان مرکز استان و ایران

- تکرار: ارتکاب تخلف پس از صدور حکم قطعی از سوی مرجع رسیدگی.

ماده 2- هیات عالی نظارت مرجع نهایی رسیدگی و ابطال انتخابات یا عزل هیات مدیره اتحادیه، هیات رئیسه و بازرس می باشد. و تصمیمات آن قطعی و لازم‌الاجراست.

تبصره- مصادیق تخلفات انتخاباتی و عزل هیات مدیره/ هیات رئیسه مطابق قانون نظام صنفی کشور و مصوبات هیات عالی نظارت خواهد بود.

ماده 3- در صورت احراز هرگونه قصور و تقصیر اعضای هیات اجرایی و کمیته نظارت و تطبیق در فرایند برگزاری انتخابات که منجر به تضییع حقوق اشخاص گردد، موضوع به کمیسیون نظارت شهرستان جهت تصمیم گیری ارسال می‌گردد.

ماده 4- چنانچه هیأت اجرایی انتخابات اتحادیه شهرستان، اتاق اصناف کشاورزی شهرستان، بازرسان، هریک از داوطلبان و اعضای اتحادیه ها، با ارائه مدارک و مستندات، عدم سلامت برگزاری انتخابات هیات مدیره، هیئت رئیسه و بازرس نظام صنفی را به کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان یا شهرستان مرکزاستان گزارش نماید موضوع در کمیسیون مربوطه بررسی و در صورت تأیید گزارش و پیشنهاد ابطال انتخابات، مراتب توسط کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی مرکز استان جهت ابطال انتخابات هیات مدیره، هیئت رئیسه و بازرس نظام صنفی، به دبیرخانه جهت بررسی و در صورت لزوم برای طرح در جلسه هیات عالی نظارت و تصمیم گیری در مورد آن اعلام می گردد.

تبصره– در صورت ابطال انتخابات هیات مدیره، هیئت رئیسه و بازرس نظام صنفی توسط هیات عالی نظارت، تاریخ انجام انتخابات مجدد، توسط کمیسیون نظارت شهرستان تعیین می گردد.

ماده 5- چنانچه هیأت اجرایی انتخابات هیات رییسه و بازرس اتاق اصناف کشاورزی ایران، هریک از داوطلبان یا اعضای اجلاس اتاق اصناف کشاورزی ایران، با ارائه مدارک و مستندات عدم سلامت برگزاری انتخابات هیات رییسه و بازرس اتاق اصناف کشاورزی ایران را به دبیرخانه گزارش نمایند، دبیر خانه موظف است ضمن بررسی موضوع، مراتب را در جلسه هیات عالی نظارت مطرح و در صورت تأیید گزارش و تصویب ابطال انتخابات هیات رییسه و بازرس اتاق اصناف کشاورزی ایران توسط اعضای هیات عالی نظارت، ابطال انتخابات را اعلام نماید.

تبصره– در صورت ابطال انتخابات هیات رییسه وبازرس اتاق اصناف کشاورزی ایران توسط هیات عالی نظارت، تاریخ انجام انتخابات مجدد، توسط دبیر خانه تعیین می گردد.

ماده 6- عدم انجام صحیح وظایف و سوءاستفاده از اختیارات قانونی توسط هیات مدیره، هیات رئیسه و بازرس نظام صنفی که منطبق بر یکی از موارد ذیل است، مشمول تنبیهات مقرر خواهد بود:

الف- تذکر کتبی:

1- تشکیل ندادن یا برگزار نکردن جلسات کمیسیون­های تخصصی نظام صنفی کشاورزی .

2- انجام ندادن وظایف و تکالیف مندرج در قوانین و مقررات نظام صنفی کشاورزی .

3- رعایت نکردن قوانین و مقررات ناظر بر صدور یا تمدید یا تغییر یا ابطال پروانه کسب.

ب-توبیخ کتبی:

1-أخذ هرگونه وجه یا مال به نفع نظام صنفی کشاورزی برخلاف قوانین و مقررات.

2-گزارش خلاف واقع.

3-استفاده از موقعیت و سمت به نفع خود براساس مدارک ومستندات قانونی.

4- حفاظت نکردن از اموال، اسناد، مدارک و دارائیهای نظام صنفی کشاورزی و استفاده غیرمجاز از آن­ها.

5- خودداری از تسلیم مدارک یا ارائه گزارش به اشخاص یا مراجعی که به موجب قوانین و مقررات حق مطالبه آن­ها را داشته و یا مکلف به تسلیم مدارک یا ارائه گزارش به آنان می­باشند.

ج- عزل:

1-أخذ هرگونه وجه یا مال به نفع خود یا غیر برخلاف قوانین و مقررات.

2-استفاده از امکانات نظام صنفی کشاورزی برای تبلیغات و فعالیت­های انتخاباتی نظام صنفی به نفع داوطلبان وسایر انتخابات غیر صنفی و کشوری به نفع خود یا اشخاص دیگر.

3-دریافت یک تذکر کتبی ودریافت دومین توبیخ کتبی در همان دوره عضویت در هیات مدیره، هیات رئیسه و بازرس نظام صنفی.

4-دریافت دو تذکر کتبی ویک توبیخ کتبی در همان دوره عضویت در هیات مدیره، هیات رئیسه و بازرس نظام صنفی.

5-دریافت حداقل چهار تذکر کتبی در همان دوره عضویت در هیات مدیره، هیات رئیسه و بازرس نظام صنفی.
6-
استفاده یا افشای غیرقانونی اطلاعات شخصی اعضاء و واحدهای صنفی تحت نظارت یا متصدیان آن­ها مطابق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و آیین نامه­ها و دستورالعمل­های اجرایی آن.

7- ارایه نکردن تضامین صاحبان امضاء بر اساس دستورالعمل مالی معاملاتی نظام صنفی کارهای کشاورزی ( رئیس، نایب رئیس خزانه دارنظام صنفی) مطابق با دستورالعمل مالی معاملاتی

ماده7- نحوه رسیدگی به اسقاط شرایط:

1-چنانچه هریک از اعضای هیات مدیره، و بازرس برابر اعلام کتبی هریک از مراجع استعلام شونده در طول دوران تصدی، مواردی از شرایط مندرج در ماده (3) دستورالعمل نحوه برگزاری انتخابات هیات مدیره وبازرس اتحادیه های صنفی را از دست بدهد، مراتب به رئیس کمیسیون نظارت شهرستان اعلام می گردد.

2-رئیس کمیسون نظارت شهرستان مراتب را بطور مستند به فرد ذینفع ابلاغ می نماید . فرد ذینفع در صورت اعتراض می تواند مدرک مثبته خود را ظرف مدت هفت روز از تاریخ ابلاغ، به دبیرخانه کمیسیون نظارت شهرستان ارائه نماید.

3- کمیسیون نظارت شهرستان می‌بایست در اولین جلسه خود پس از ملاحظه اسناد و مدارک و استماع دفاعیه وی به موضوع رسیدگی و نتیجه را به کمیسیون نظارت شهرستان مرکز استان اعلام و نظر کمیسیون مرکز استان قطعی و لازم الاجرا می‌باشد.

4-در صورت اسقاط شرایط هریک از اعضای هیات مدیره و بازرس اتحادیه، کمیسیون نظارت شهرستان مرکز استان نسبت به جایگزینی عضو علی البدل اقدام می نماید.

تبصره- در صورت اسقاط شدن شرایط عضویت هر یک از اعضای اجلاس اتاق اصناف کشاورزی ایران در هیات رئیسه اتاق‌های اصناف کشاورزی شهرستان، کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان موظف است مراتب را به دبیرخانه اعلام نماید.

ماده 8- نحوه رسیدگی به تخلفات: چنانچه مرجع رسیدگی در جریان بازرسی و نظارت برعملکرد هیات مدیره، هیات رئیسه و بازرس نظام صنفی یا پس از وصول گزارش، با یکی از عناوین مندرج در ماده (6) این دستورالعمل مواجه شوند، به ترتیب زیر شروع به رسیدگی خواهند کرد:

1-مرجع رسیدگی مکلف است مدارک، مستندات و گزارش رعایت نکردن مقررات و ضوابط قانونی نظام صنفی کشاورزی را به‌همراه دلایل و مستندات مربوطه به ذینفع/ ذینفعان اعلام نماید.

2-ذینفع/ ذینفعان می‌توانند ظرف مدت (15) روز از تاریخ اعلام شده، مدارک و مستندات خود را به مرجع رسیدگی ارائه نمایند.در صورتی‌که ارائه برخی اسناد و مدارک، ظرف مهلت مقرر امکان‌پذیر نباشد، ذینفع/ذینفعان می‌توانند اسناد و مدارک را در جلسه رسیدگی ارائه نمایند.

تبصره1- ندادن مدارک و مستندات توسط ذینفع/ذینفعان در مهلت مقرر مانع رسیدگی نخواهد بود.

تبصره2– حضور در جلسه رسیدگی حق ذینفع/ذینفعان بوده و مرجع رسیدگی موظف است حداکثر 10روز قبل از جلسه تاریخ و ساعت جلسه را به آنها از طریق پیامک و سامانه صدور پروانه کسب کشاورزی(سبک) اعلام نماید. درصورت حاضر نشدن ذینفع/ذینفعان، مانع رسیدگی و تصمیم‌گیری نخواهد بود.

3- مرجع رسیدگی مکلف است پس از اخذ مدارک و مستندات از ذینفع/ذینفعان، حداکثر ظرف مدت 30 روز از زمان خاتمه مهلت(15) روزه موضوع را در اولین جلسه مورد رسیدگی قرار داده و تصمیم‌گیری ‌نماید. تصمیم اعلام شده توسط مرجع رسیدگی لازم الاجرا می‌باشد.

4- مرجع رسیدگی موظف است پس از تصمیم‌گیری، نتیجه را مشتمل بر تاریخ جلسه، نام و نام خانوادگی، کد ملی وسمت را به ذینفع/ذینفعان را حداکثر مدت (7) روز اعلام نماید.

5- در صورت پیشنهاد عزل از طرف کمیسیون نظارت شهرستان مرکز استان، دبیرخانه ضمن بررسی پیشنهاد در صورت نقص مدارک پیشنهاد عزل، موضوع را به کمیسیون نظارت برای رفع نواقص و اصلاح تصمیم اعلام می‌نماید. و در غیر اینصورت موضوع را در دستور جلسه هیات عالی نظارت قرار می‌دهد.

6- در صورت اعتراض ذینفع/ذینفعان به تصمیم مرجع رسیدگی، می‌توانند موضوع را با ارائه اسناد و مدارک به دبیرخانه هیات عالی نظارت اعلام نمایند.

تبصره1- دبیرخانه ضمن بررسی اسناد و مدارک، در صورت وجود ایراد و اشکال در تصمیم ، موضوع را عودت، تا نسبت به اصلاح آن اقدام نماید.

تبصره2- در صورتی‌که هریک از اعضای هیات مدیره،هیات رئیسه و بازرس نظام صنفی اخلال نماید، مرجع رسیدگی می‌تواند حضور وی را در مسئولیت مربوطه حداکثر تا (45) روز که فقط برای یکبار نیز قابل تمدید خواهد بود، تعلیق نماید. تا تعیین تکلیف وضعیت ذینفع/ذینفعان در مراجع ذی‌صلاح، تعلیق ادامه خواهد یافت.

ماده 9- در صورتی‌که هریک از اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف کشاورزی ایران قوانین و مقررات جاری نظام صنفی کشاورزی را رعایت ننمایند، دبیرخانه موظف است ضمن بررسی و ارائه گزارش کارشناسی، موضوع را جهت طرح در جلسه هیات عالی نظارت قرار دهد.

ماده 10- در صورت خاتمه مسئولیت هیات مدیره، هیات رئیسه و بازرس نظام صنفی، مراجع رسیدگی به تخلفات صرفاً امکان رسیدگی به تخلفاتی را خواهند داشت که ظرف مدت 4 سال از تاریخ خاتمه مسئولیت ایشان کشف شده باشد. ترتیبات فوق مانع از طرح دعوای کیفری یا حقوقی در مراجع قضایی ذیصلاح نخواهد بود. در صورتی که احراز گردد تخلف ارتکابی در دوره قبلی تصدی مسئولیت موجب عزل یا از بین رفتن وثاقت و امانت شخص می¬گردد، مرجع رسیدگی کننده مکلف است نسبت به موضوع رسیدگی، حکم صادره را در پرونده همان دوره ثبت و نسبت به اعمال آثار ناشی از این حکم محکومیت اقدام نماید.

ماده 11- نحوه اعلام تذکر کتبی، توبیخ کتبی و عزل به‌ترتیب یکی از روشهای زیر انجام می‌شود:

1- ابلاغ کتبی به ذینفع/ذینفعان

2- ارسال به آدرس فرد یا واحد صنفی یا محل سکونت ذینفع/ذینفعان با امضاء و مشخصات تحویل گیرنده

تبصره1- در صورت امتناع از دریافت یا ارائه رسید، مراتب از طریق پست سفارشی، پیامک وسامانه صدور پروانه کسب کشاورزی (سبک) به شخص ارسال خواهد شد.

تبصره 2- برگه تصمیم مرجع رسیدگی باید به‌ترتیب شامل موارد زیر باشد:

1- شماره و تاریخ جلسه رسیدگی

2- نام و نام خانوادگی ذینفع/ذینفعان با ذکر شخصیت حقوقی و کدملی

3- عناوین رعایت نکردن مقررات یا تخلف مربوطه

4- گردش کار رسیدگی و اقدامات انجام شده

ماده12- این دستورالعمل در (12) ماده و(10) تبصره تهیه و به تصویب هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران رسیده است.

1403/04/27
تصاویر مرتبط
Show_ETools_RelatedFileResponsive
Powered by DorsaPortal