دیدار و گفتگو مسئولین تعاون روستایی با مسئولین شهرستان آبادان
1404/03/11
عضو هیئت مدیره تعاون روستایی کشور به همراه مسئولین تعاون روستایی خوزستان با مسئولین این شهرستان دیدار و به بررسی راهکارهای بهبود عملکرد تشکل‌های کشاورزی و تعاونی‌های روستایی در آبادان پرداختند.
جلسه فوق صبح  شنبه 10 خردادماه 1404 در سالن جلسات فرمانداری ویژه آبادان برگزار شد. در این نشست، دکتر حایک عضو هیئت مدیره تعاون روستایی کشور ، دکتر مولوی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، مهندس پیرهادی فرماندار آبادان، دکتر صالحی نسب سرپرست تعاون روستایی خوزستان، حسینی مشاور اجتماعی استاندار خوزستان و فعالان کشاورزی حضور و درباره چالش‌ها و راهکارهای توسعه‌بخش کشاورزی گفتگو کردند.
گفتنی است اهم موضوعات جلسه توجه به تعاونی های روستایی و تعاونی تولید، نگاه ویژه به برداشت محصول خرما، موضوع تنش آبی ، ساماندهی تعاونی های روستایی و تولید و استفاده از ظرفیت شهرستان در خصوص صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین کمک به ساختمان اداری و ساماندهی نیروهای انسانی این شهرستان بود.
 
خرما باید یکی از محورهای توسعه صادراتی آبادان باشد
در ابتدای جلسه فوق سیدمحمد مولوی، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم توجه به محصولات کشاورزی به‌ویژه خرما، گفت: هر سال در فصل برداشت خرما، حتی صندوق برای جمع‌آوری خرما نایاب می‌شود. این نشان می‌دهد ساماندهی مناسبی وجود ندارد.
وی ادامه داد: سند جامع آب کشور در حال تدوین است و ما به‌طور جدی پیگیر شکل‌گیری سازمان توسعه تعاون روستایی هستیم. منابع مالی تعاونی‌ها باید مستقیماً در خدمت تولیدات کشاورزی باشند.
مولوی همچنین از پیگیری ویژه برای تصویب 100 میلیارد تومان اعتبار جهت توسعه صنایع تبدیلی آبادان خبر داد و افزود: در کمیسیون کشاورزی مجلس، جلسه‌ای ویژه برای خرما تشکیل خواهیم داد و از جایگاه خود در اتاق بازرگانی ایران برای پیگیری ظرفیت‌های صادراتی بهره می‌گیریم.
وی با اشاره به سهم پیش‌بینی‌شده 25 درصدی روستاها در تولید ملی کشور، افزود: بازارچه مرزی اروندکنار یکی از فرصت‌های مهم اقتصادی منطقه است و باید با استفاده از کارت پیله‌وری، شرایط صادرات در قبال واردات را تسهیل کنیم.
 لزوم نگاه صادرات‌محور و دریامحور در تعاونی‌ها
همچنین در ادامه این جلسه خسرو پیرهادی، فرماندار ویژه آبادان نیز با تأکید بر ظرفیت‌های جغرافیایی و اقتصادی منطقه، گفت: آبادان دارای دو بخش مرکزی و اروندکنار، و سه بندر فعال در آبادان، اروندکنار و چوئبده است. مرزهای آبی، هوایی و زمینی (از طریق شلمچه) فرصت‌های بزرگی برای صادرات فراهم کرده‌اند.
وی ادامه داد: «در سال‌های گذشته، پنج میلیون اصل نخل در آبادان وجود داشت و هم‌اکنون بیش از یک‌میلیون و 200 هزار نخل زنده داریم که باید از این ظرفیت در جهت صادرات و تولید بهره‌برداری شود. مشاغل روستایی مانند آبزی‌پروری، صنایع دستی و کشاورزی نیز به‌خوبی در حال رشد هستند.
فرماندار افزود: «نگاه ما باید صادرات‌محور و دریامحور باشد؛ تعاونی‌های کشاورزی باید با رویکردی فعال و
صادرات‌محور وارد عمل شوند تا منطقه از این ظرفیت بی‌نظیر بهره‌مند شود.
 زیرساخت نامناسب، مانع تنوع کشاورزی شده است
در ادامه سالم زیدی، نماینده تعاون روستایی آبادان نیز اظهار داشت: کشاورزی منطقه آبادان همچنان تک‌محصولی است، زیرا زیرساخت مناسب برای تنوع محصولات وجود ندارد. نبود مرکز خرید محصولات کشاورزی باعث شده در سال‌هایی مانند 1400 خرما در شرایط نامناسبی نگهداری شود.
وی پیشنهاد داد که 20 درصد از بودجه‌های توسعه‌ای به صنایع تبدیلی کشاورزی اختصاص یابد تا از خام‌فروشی جلوگیری شود.
 
درخواست برای خرید تضمینی خرما در اروندکنار
صادق جلالی، بخشدار اروندکنار نیز خواستار خرید تضمینی خرما شد و گفت: سالن جهاد کشاورزی برای خرید محصول 11خرما آماده نیست و این در حالی است که بندر اروندکنار ظرفیت بالایی برای صادرات دارد؛ حتی صادرات به کشورهایی مثل کویت نیازمند لنج یخچال‌دار هم نیست.
وی همچنین خواهان حمایت بیشتر تعاونی روستایی برای اعطای تسهیلات به واحدهای فرآوری خرما شد.
صدای بخش کشاورزی شنیده نمی‌شود
داوود احمدزاده، رئیس اتاق اصناف کشاورزی آبادان با انتقاد از سیاست‌های دولت گفت: به دلیل محدودیت‌های مالی، کشاورزان رها شده‌اند و دولت حاضر نیست تصدی‌گری را به بخش خصوصی واگذار کند. در این شرایط، اتاق اصناف کشاورزی تنها صدای رسای کشاورزان است.
اجرای طرح روستا بازار 
در پایان این جلسه علی حایک، عضو هیئت‌مدیره سازمان تعاون روستایی کشور با اشاره به ظرفیت‌های استان گفت: خوزستان بزرگ‌ترین تولیدکننده گندم در کشور است و ما برای آبادان دغدغه داریم.
وی ادامه داد: امسال طرح روستابازار به‌طور جدی پیگیری می‌شود و قرار است 23 بازار روستایی در سطح استان خوزستان راه‌اندازی شود.
وی بر اهمیت صنایع تبدیلی به‌عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه در آبادان تأکید کرد.
تعداد مشاهده خبر11 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal