سخن روز /
محمدرضا رزاقی مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکتهای تعاونی تولید روستایی ایران: این اتحادیه با بیش از 1500 شرکت تعاونی عضو، 500هزار بهره بردارو 10 هزار شاغل مستقیم در بخش متولی تولید یک سوم محصولات کشاورزی در سطح کشور می باشد.
1399/06/25

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی  پات؛ محمدرضا رزاقی مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکتهای تعاونی تولید روستایی ایران در نشست مطبوعاتی اعلام داشت: این اتحادیه در سال 49 تاسیس شده و در 50 سال گذشته تا کنون در سطح کشور بی از 1500 تعاونی عضو دارد و هم اکنون 330 تعاونی آبهای مرزی هم قرار است به زیر مجموعه این اتحادیه افزوده شوند.

وی گفت: هم اکنون 10 هزار نفر در این شبکه تعاونی ها شاغل هستند که به بیش از 500 هزار بهره بردار عضو اتحادیه خدمات ارائه می دهند، در سطح کشور پروژه هایی را بصورت مشترک با بخش های مختلف اجرامی کنیم.

رزاقی افزود: در حوزه اتحادیه سراسری برنامه ها در قالب 4 محور فنی – مهندسی، پایداری و توسعه، مالی و بازرگانی اجرایی می شوند. در بخش فنی و مهندسی به منظور احیای تعادل بخشی آب اقدام به تاسیس شرکت آب و خاک نموده ایم که پروژه های در این زمینه را با همکاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی پیگیری و اجرایی می کنند.

وی یکی دیگر از قدامات بخش فنی و مهندسی را تولید بذر سیب زمینی عنوان داشت و گفت: این اتحادیه اقدام به تولید بیش از هزار تن بذر سیب زمینی و توزیع آن در استانهای فارس، اصفهان و اردبیل نموده که در یک برنامه 4 ساله توسعه ای این میزان رشد خواهد نمود.

وی با اشاره به لزوم توسعه کشاورزی قراردادی افزود: از حدود 2 الی 3 سال قبل اقداماتی را در این زمینه آغاز کرده ایم که این اقدامات در حوزه محصولات سبزی و صیفی، کلزا و چغندر قند بوده و اخیراً نیز در حوزه محصولاتی مانند کنجد و پنبه نیز کارهایی شروع شده است.

این فعال بخش تصریح کرد: در این راستا ما اقداماتی را با شرکت های فرآوری و صادراتی منعقد می کنیم و بعد از آن با تعاونی های تحت پوشش خود وارد مذاکره می شویم تا محصولات مورد نیاز را تولید کنند.

وی تصریح کرد: در چند استان طرح سیماب اجرایی شده است که بعنوان مثال استان کرمان از شاخص های اجرای این طرح است. یکی از اهدافی که در شهرستانها به دنبال آن هستیم بجای یکپارچه سازی اراضی، مدیریت یکپارچه روی مزارع انجام دهیم که با این کار راندمان زمین های کشاورزی را افزایش می دهیم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های تولیدی گفت: به دنبال اجرایی کردن زنجیره ها در بخش کشاورزی هستیم و هم اکنون طرح زینجیره سیب زمینی را آماده کرده ایم که بای به مراجع و سازمانهای ذیربط ارائه دهیم.

رزاقی با بیان اینکه اجرای طرح الگوی کشت باید در کشور عملیاتی شود اما فعلاً بسترهای آن فراهم نیست، افزود: برای اجرای الگوی کشت باید زمینه های آن فراهم شود. کشاورزان معمولاً بدنبال کشت محصولاتی هستند که بتوانند آنها را به راحتی در بازار بفروش برسانند.در حال حاضر کشاورزان کشور بهتر از همه ما از مباحث اقتصادی آگاه هستند و به همین دلیل دولت برای اجرای الگوی کشت باید در بحث نهاده ها، بذور و بازار از تولیدکنندگان حمایت کند تا آنها به کشت محصولات اساسی ترغیب شوند.

وی با اشاره به اینکه هوشمند سازی بخش کشاورزی اتفاق خوبی است ، گفت: یکی از پیش زمینه های اصلی اجرای طرح الگوی کشت نیز بحث هوشمند سازی است که فکر می کنم بطور رسمی از ابتدای سال آینده اجرای این طرح هوشمند سازی نهایی شود.

تعداد مشاهده خبر2134 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :2 :4
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal