سخن روز /
برگزاری نشست وبینار بین المللی اعضای ایرانی عضو ICA با مدیران ارشد نهضت تعاون چین و مالزی
1399/06/20
در راستای افزایش مشارکت تعاونگران ایران با اعضای  ICA-AP روز چهارشنبه 19 شهریور ماه جلسه ای به صورت وبینار  با شرکت اعضای ایرانی ,مدیرعامل منطقه ای ICA-AP  , نماینده اتحادیه ملی تعاونی های مالزی ((ANGESA و نماینده اتحادیه سراسری تعاونی های عرضه و بازاریابی چین( (ACFSMC در سالن جلسات سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگزار شد.

✅ به گزارش پات، در ابتدای این جلسه دکتر بنایی فر مدیر اموربین الملل اتاق تعاون ایران ضمن خیر مقدم به مهمانان داخلی و خارجی هدف از برگزاری این نشست را معرفی قابلیت ها و توانمندی های شبکه تعاونی حوزه کشاورزی ایران به نمایندگان حوزه تعاون چین و مالزی و اطلاع از شیوه کار شبکه تعاونی کشاورزی در این دو کشور و چگونگی ارائه خدمات آنها به اعضاء و همچنین آشنایی و تعامل در خصوص زمینه های همکاری های مشترک با تعاونی های این دو کشور عنوان کرد.                                                                                                                
⬅️در ادامه دکتر شاه پسند سرپرست معاونت توسعه تعاونی ها و تشکل ها ضمن اشاره به تاریخچه سازمان مرکزی تعاون روستایی و برشمردن خدمات گسترده و متنوع آن به روستاییان و کشاورزان به ویژه در سال های پس از انقلاب از مهمانان خارجی جلسه برای حضور در ایران و مشاهده ظرفیت ها و توانمندی های بالای شبکه تعاونی روستایی دعوت به عمل آورد.                                   
⬅️ در ادامه مهندس اسکندری نماینده اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی و روستایی ضمن تاکید بر گستردگی اتحادیه های روستایی و کشاورزی در ایران و تعداد زیاد اعضای آنها به قابلیت های بالای دو مجتمع کشت و صنعت دزفول و جیرفت که زیر نظر این اتحادیه فعالیت می کنند اشاره کرد و اعلام کرد که این اتحادیه  از آمادگی لازم برای صادرات و واردات همچنین  سرمایه گذاری مشترک با چین و مالزی درپروژه های بخش تعاون کشاورزی برخوردار است.                       
⬅️دکتر رزاقی مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی ایران،ضمن ارائه آماری در مورد تعداد شرکت های تعاونی تولید تعداد اعضا و میزان زمین های زیرکشت تحت پوشش این اتحاد یه از آمادگی این اتحادیه برای استفاده از تکنولوژی های نوین  در حوزه کشاورزی ایران خبر داد و ضمن درخواست از نمایندگان چین و مالزی برای برنامه ریزی مشترک دراز مدت فیمابین از آنها درخواست نمود تمهیدات لازم برای گسترش همکاری بیشتر بین شرکت های تعاونی فراهم گردد.                                                                                            
⬅️در ادامه جلسه مهمانان چینی و مالزیایی این جلسه ضمن اشاره به تاریخچه تعاونی های کشاورزی در کشورشان و شیوه خدمات رسانی به اعضا در گذشته و  حال –به ویژه اقدامات حمایتی سازمان های بالا دستی این دو کشور برای حمایت از بنگاه های تعاونی -به بیان قابلیت ها و زمینه های مشترک برای همکاری با شبکه تعاونی های کشاورزی در ایران اشاره کردند.

⬅️دکتر شاه پسند معاون توسعه تعاونیها و تشکلهای سازمان گفت: با توجه به این که قوانین و اساسنامه شرکت های تعاونی حدود پنجاه سال قبل تدوین و تصویب شده همکاری و مشارکت فیمابین جهت اصلاح و بروزرسانی قوانین و اساسنامه ها مطابق با استانداردهای روز بین المللی امری ضروری است.

⬅️ وی با اشاره به اینکه همکاری مشترک جهت ارتقاء دانش و اطلاعات و توانمندسازی تعاونی ها متناسب با نیازهای روز کشاورزی مورد انتظار است گفت: تبادل تجارب جهت حرکت به سمت تکنیکال شدن تعاونی ها برای انجام وظایف اجتماعی اقتصادی و بازرگانی مورد انتظار است.

⬅️این مقام مسئول تاکید داشت: با توجه به کاهش روز افزون تقاضا برای عضویت کشاورزان در تعاونی ها می توان از تجربیات دو کشور چین و مالزی برای حل این معضل سود جست.

⬅️ شاه پسند همچنین به وجود گسستگی و ضعف تعاملات هماهنگی و همگرایی بین اجزای شبکه (امکانات ,منابع و نیروها)بهره گیری از تجارب سه کشور جهت تدوین ساختار سازمانی با مدل پروژه ای برای احیای ارتباط افقی و عمودی شبکه ای تعاونی ها مد نظر است خاطر نشان کرد:
بهره گیری از تجارب و پتانسیل سه کشور جهت توسعه کشاورزی قراردادی به عنوان مدل موفق کنترل فنی اجتماعی برنامه ریزی اقتصادی مورد پیشنهاد است.

⬅️ وی گفت: در حوزه فنی و اقتصادی انجام سرمایه گذاری مشترک در تولید بذر و سموم و کودهای مختلف پیشنهاد می شود و همچنین با توجه به این که ایران بزرگ ترین کشور تولید کننده زعفران است در سال جاری آمادگی دارد تا مقدار 60تن زعفران تولید شده توسط اعضا را به کشورهای چین و مالزی صادر کند.

⬅️معاون توسعه تعاونیها و تشکلهای سازمان ادامه داد: با توجه به مشکلات شرکت های تعاونی برای تولید و توزیع نهاده ها(بذور,نهال,کو

د و دفع افات)شبکه تعاونی ایران آمادگی  واردات نهاده های کشاورزی تولید دو کشور چین و مالزی  را برای تامین نیازهای اعضای خود دارد.

⬅️ وی بیان کرد: با توجه به تجربه موفق کشورهای چین و مالزی در حوزه تولید محصولات گلخانه ای ایران امادگی دارد تا برای بهره وری بیشتر انرژی در  زمینه تولید محصولات گلخانه ای سرمایه گذاری نماید.

⬅️در پایان این نشست مدیرعامل منطقه ای ICA-AP  ضمن تشکر از مشارکت کلیه اعضا در این ویبنار اذعان داشت: انتظار می رود اتحادیه مالزی, ایران و چین در نقاط قوت از یکدیگر درس آموخته و در راستای توانمند سازی شرکت های تعاونی خود به کار گیرند.

⬅️وی ادامه داد: بازاریابی و بازار رسانی پایدار از نقاط قوت ACSFMC(چین)است که می بایست سرلوحه سایر کشورها جهت تقویت بازاریابی و بازار رسانی قرار گیرد.همچنین مالزی دارای تجربیات ارزشمندی در حوزه آموزش تعاون,پرورش تعاونگران جوان و تاسیس مدارس تعاونی است که می تواند الگوی خوبی برای سایر کشورها باشد.

⬅️وی گفت: چنانکه می بینیم در ایران نیز مدارس تعاونی به همین شیوه در حال گسترش و فعالیت هستند.بی شک دیرینگی نهضت تعاون در ایران علی الخصوص در بخش کشاورزی ,ظرفیت های بسیاری برای هم اندیشی بیشتر و گسترش نهضت تعاون فراهم خواهد آورد.
تعداد مشاهده خبر3142 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :4 :1
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal