سخن روز /
اجرایی سازی تفاهم نامه سازمان مرکزی با شبکه توسعه اجتماعی رسالت در اتحادیه های مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی
1400/04/14


نشست مشترک دبیرخانه مرکزی شبکه توسعه اجتماعی رسالت با نمایندگان نماینده اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی تعاونی های روستایی و کشاورزی و اتحادیه مرکزی تعاونی های روستایی و کشاورزی با حضور دکتر لیاقتی عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد با هدف تبیین خدمات اجتماعی، قرض الحسنه ای و کارآفرینی اجتماعی شبکه مذکور جهت بهره مندی اعضای شبکه اتحادیه ها و تعاونی ها از خدمات اعتباری و فنی آن در روز 6 تیرماه 1400 در محل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مرکزی تعاون روستایی و به نقل از دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد، در ابتدا مهندس ادیب معاون دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد ضمن اشاره به اهمیت وظایف حمایتی سازمان مرکزی در قبال شبکه های تحت پوشش، اعلام داشتند تاکنون جلسات مشابه این جلسه با اتحادیه مرکزی زنبورداران ایران زمین، اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی کشور و حوزه تعاونی های روستایی زنان برگزار شده است. همچنین با ابلاغ تفاهم نامه به استانها در در استان های متعددی از جمله سمنان، یزد، فارس، همدان، ایلام، اصفهان، لرستان، کردستان، جنوب کرمان و..... در راستای اجرایی سازی تفاهم نامه جلسات هماهنگی برگزار شده است، امید است با بستری که با امضای تفاهم نامه فراهم شده است تعاونیها و تشکلهایی که دغدغه خدمت به اعضا را دارند از این ظرفیت بهره برداری نمایند.

در ادامه، مهندس خردمند رهیار شبکه توسعه اجتماعی رسالت به تبیین و تشریح ساختار، اجزا و نحوه ارائه خدمات و تسهیلگری های اجتماعی، قرض الحسنه ای و کارآفرینی اجتماعی شبکه توسعه اجتماعی رسالت و نحوه بهره برداری از خدمات برای کشاورزان و روستاییان و شبکه اتحادیه ها و تعاونی ها و تشکلها پرداخت.

وی هدف راه اندازی این سیستم بانکداری اجتماعی ارائه تسهیلات به شکلی شرعی، ارزان و آسان اعلام کرد و جایگزینی اعضاء بجای مشتری، برقراری پلتفرم همیاری قرض الحسنه و انجام عضویت و افتتاح حساب به طریق غیر حضوری، حذف شعبات، تسهیلات قرض الحسنه پرداختی با سقف بازپرداخت حداکثر60ماهه و کارمزد 2 درصد، اعطای وام بر اساس 20درصد میانگین سپرده در ماه، تا سقف 120 میلیون تومان به هر عضو از اقدامات این شبکه یادآور شد. خردمند اولین هسته ساختاری شبکه را تشکیل کانون های همیاری اجتماعی عنوان کرد که این کانون ها را راهنماها، همیارها، رهیارها و در نهایت راهبر شبکه هدایت می کنند. در لایه دیگری حامیان این شبکه قرار می گیرند که شامل حامیان فرهنگی، حامیان فنی، حامیان مالی و حامیان بازرگانی می باشند. نهادهایی از جمله بانک قرض الحسنه رسالت، شرکت مالی اعتباری پارت در حوزه اعتبار سنجی، دانشگاه رسالت و شرکت توسعه کارآفرینی ثمین نیز عضو این شبکه اند و در این شبکه فعالیت دارند.

در این جلسه دکتر لیاقتی عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی و سایر حضار به طرح چند پرسش و ارائه پیشنهاداتی جهت تسهیل در بهبود امور و شفافیت تعاملات فی مابین پرداختند.

پرسش های مطروحه و پاسخ های داده شده به شرح زیر می باشند:

آیا امکان تامین مالی توسط سیستم بانکی شبکه توسعه اجتماعی رسالت با توجه به عدم بنیه مالی اتحادیه ها و راهکارهای شبکه رسالت وجود دارد؟ جواب: امکان تامین مالی از طریق کانون های همیاری اجتماعی با اتخاذ راهکارهایی که متناسب با هر کانون اتخاذ می شود وجود دارد.

آیا شبکه توسعه اجتماعی رسالت می تواند در امر سرمایه گذاری های تعاونیها و اتحادیه ها مشارکت کند؟ جواب: به صورت مستقیم شبکه توسعه اجتماعی رسالت و بانک تحت پوشش آن سرمایه گذاری و یا تأمین مالی مستقیم فعالیتهای اقتصادی را به شکل سایر بانکها انجام نمی دهد.

شرط بهره مندی از ظرفیتهای شبکه توسعه اجتماعی رسالت چیست؟ جواب: این شبکه بر پایه اعضا آن می باشد این اعضا می توانند خود حامی مالی برای ایجاد میانگین پس انداز ماهانه باشند و از 20 درصد آن بعنوان وام بهره مند شوند یا آنکه تحت پوشش یک سازمان حامی مالی قرار گیرند و از امتیاز آن حامی که گردش مالی در بانک قرض الحسنه رسالت ایجاد کرده است استفاده نمایند. شبکه توسعه اجتماعی رسالت قادر است بر اساس نیاز اعضای مرتبط با یک سازمان حامی مالی و یاز خود سازمان حامی، مکانیزماهایی را برای بهره مندی از وام های متعلقه برقرار سازد و این یکی از تفاوتهای عمده این بانک با دیگر بانکهاست.

در حوزه کارآفرینی و بازرگانی شبکه توسعه اجتماعی رسالت چه اقداماتی می کند؟ جواب: شبکه توسعه اجتماعی بنا به ماهیت اجتماعی خود را ملزم می داند که در این دو حوزه فعالانه ورود کند و علاوه بر اعطای وامهای کارآفرینی با صفر در صد کارمزد در حوزه بازرگانی علاوه بر تشکیل پلتفرم بازار اعضا حتی با برقراری تعاملات بازرگانی با فی مابین شرکتها و دست اندرکاران حوزه مورد نظر کارآفرینان و تولید کنندگان را یاری رساند.

اولین اقدام تعاونی ها و اتحادیه ها برای بهره مندی از ظرفیتهای شبکه توسعه اجتماعی رسالت چیست: جواب: با تشکیل کانون های همیاری اجتماعی در سطح هر تشکل ، اتحادیه و یا تعاونی اولین قدم برای ورود به شبکه توسعه اجتماعی رسالت انجام می گیرد در ادامه برای افزایش توانمندی اعضا برای بهره مندی از تسهیلات لازم است تشکل، اتحادیه یا تعاونی مربوطه بعنوان حامی مالی حداقل بخشی از گردش های مالی خود را از طریق بانک قرض الحسنه رسالت انجام دهد. در مراحل بعد بهره مندی از مزایای بازار اعضا و حمایت های کارآفرینی و بازرگانی نیز می توانند مورد بهره برداری قرار گیرند.

در پایان و بر اساس توضیحات ارائه شده نماینده شبکه توسعه اجتماعی رسالت، آقای دکتر لیاقتی در جمع بندی جلسه اعلام داشتند اتخاذ راه حل شبکه توسعه اجتماعی رسالت برای تامین مالی یک راه حل "خارج از راه حل های رایج سیستم بانکی است" درک این موضوع بسیار مهم است و بر این اساس لزوم اگاهی از این موضوع و بهره مندی شبکه های تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی با کارخانه ها و برندهای مشهور متصل به شبکه توسعه اجتماعی رسالت در عرضه تولیدات و محصولات شان ضروری است.

گفتنی است تفاهم‌نامه همکاری مشترک سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و شبکه توسعه اجتماعی رسالت در روز 7 اردیبهشت ماه 1400 با حضور مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و جمعی از معاونین و مدیران ستادی سازمان مرکزی تعاون روستایی و مسئولین شبکه توسعه اجتماعی رسالت امضا شد.

تعداد مشاهده خبر2406 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal