سخن روز /
مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری مطرح کرد:
شرکت‌های سهامی زراعی، یک از پیشرفته‌ترین الگوهای استقرار نظام‌های بهره‌برداری در بخش کشاورزی
1400/02/05
مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری گفت: هم‌اکنون 33 شرکت سهامی زراعی با 9 هزار و 601 نفر عضو، گستره‌ای به وسعت 84 هزار و 862 هکتار از اراضی کشاورزی کشور را تحت پوشش خود دارند.

✅به‌گزارش پات، حمید زارع قنات نوی اظهار داشت: شرکت‌های سهامی زراعی که دارای اهداف تعریف شده در بخش کشاورزی هستند، از قانون تشکیل شرکت‌های سهامی زراعی مصوب سال 1352 تبعیت می‌کنند.

⬅️زارع قنات نوی افزود: فراهم‌کردن موجبات افزایش درآمد سرانه کشاورزان و آشناکردن زارعان با اصول و شیوه‌های پیشرفته کشاورزی و دامپروری و جلوگیری از خردشدن اراضی زراعی به قطعات کوچک غیراقتصادی و همچنین افزایش سطح زیرکشت کشور با استفاده از اراضی بایر و موات و مسلوب‌المنفعه از جمله اهداف تشکیل این شرکت‌ها است.

⬅️وی ادامه داد: با توجه به مولفه‌های تعریف شده در قانون تشکیل شرکت‌های سهامی زراعی که ضمن جلوگیری از مهاجرت روستاییان، امکان بهره‌وری حداکثری در بخش کشاورزی را فراهم می‌کند، این الگو یکی از بهترین الگوهای تعریف شده نظام‌های بهره‌برداری کشاورزی در ایران است.

⬅️زارع قنات نوی تصریح کرد: پس از انحلال 89شرکت سهامی زراعی از مجموع 93شرکت پیش از انقلاب، دور دوم تشکیل شرکت‌های سهامی زراعی از سال 1384 آغاز شد و درحال حاضر 33شرکت سهامی زراعی در 14استان کشور فعالیت دارند که این تعداد شرکت با 9هزار و 601نفر عضو 84هزار و 862هکتار از اراضی کشاورزی کشور را تحت پوشش خود قرار داده‌اند.

⬅️مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری گفت: در فرآیند تشکیل شرکت‌های سهامی زراعی پس از دریافت تقاضای کشاورزان دارای اراضی همجوار، ارزیابی‌های لازم از ابعاد اجتماعی، حقوقی و فنی توسط کارشناسان مرتبط با موضوع صورت می‌پذیرد و چنانچه منطقه مورد نظر از شاخص‌های لازم جهت استقرار این الگوی نظام بهره‌برداری برخوردار باشد، موافقت اولیه جهت ادامه فرآیند مربوطه از این دفتر صادر و در پایان هریک از اعضاء به تناسب دارابودن میزان عوامل تولید که شامل اراضی و منابع آبی می‌شود، از سهام ارزیابی شده برخوردار و به عنوان سهامدار آن شرکت پذیرفته خواهند شد.

⬅️زارع قنات نوی تأکید کرد: در این شرکت‌ها میزان آورده نقدی اعضاء برخلاف سایر شرکت‌های سهامی زراعی هیچ‌گونه تأثیری در تعداد سهام متعلق به اعضاء نداشته و ملاک سهامداری تنها میزان و مرغوبیت عوامل تولید است.

💢امکان اجرای کامل زنجیره تولید در شرکت‌های سهامی زراعی

✅وی امکان اجرای کامل زنجیره تولید در این شرکت‌ها را از مشخصه‌های بارز آن اعلام و تصریح کرد: هم‌اکنون در برخی از شرکت‌های سهامی زراعی موجود از جمله در استان‌های اصفهان و خراسان جنوبی، زنجیره تولید به معنای تأمین نهاده تا مرحله تولید محصول در صنایع تبدیلی و تکمیلی به‌طور کامل اجرا می‌شود و محصولات تولیدی تحت برند همان شرکت سهامی زراعی ثبت و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

💢اقدامات انجام‌شده در راستای ساماندهی شرکت‌های سهامی زراعی

✅مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری اقدامات اساسی انجام شده درخصوص ساماندهی شرکت‌های سهامی زراعی را تدوین نظام استقرار و تشکیل شرکت‌های سهامی زراعی و تأیید و ابلاغ آن توسط وزیر جهاد کشاورزی؛ تعیین و تثبیت شخصیت حقوقی شرکت سهامی زراعی از طریق صدور شناسه ملی شرکت‌های سهامی زراعی؛ تشکیل شرکت سهامی فعالیت‌های کشاورزی و غیرکشاورزی ایران به عنوان شرکت مرکزی سهامی زراعی‌های ایران به منظور افزایش درآمد سرانه سهامداران شرکت‌های سهامی زراعی و نظارت دقیق بر مجامع عمومی شرکت‌ها و تطبیق مسائل جاری شرکت‌ها با قوانین و مقررات موجود اعلام کرد.

⬅️وی در زمینه اقدامات انجام‌شده در خصوص این شرکت‌ها همچنین به تشویق آن‌ها به تولید محصولات جدید و تغییر الگوی کشت با توجه به شرایط اقلیمی موجود اشاره و تأسیس گلخانه‌ها در سطح برخی شرکت‌ها را از جمله اقدامات انجام شده در زمینه حداکثر استفاده از آب اعلام کرد.

💢اهم برنامه‌های دفتر نظام‌های بهره‌برداری

✅مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری اهم برنامه‌های دفتر نظام‌های بهره‌برداری درخصوص شرکت‌های سهامی زراعی را برنامه‌ریزی برای جذب کارآفرین حقیقی و یا حقوقی برای توسعه شرکت‌های سهامی زراعی؛ شناسایی مناطق مستعد جهت تشکیل شرکت‌های سهامی زراعی جدید؛ برنامه‌ریزی برای تغییر شخصیت حقوقی شرکت‌های تعاونی تولید مستعد به سهامی زراعی؛ ساماندهی وضعیت مالی شرکت‌های و استقرار سیستم مالی یکپارچه مالی در شرکت‌های سهامی زراعی و تصویب طرح آموزش و توانمندسازی شرکت‌های سهامی زراعی توسط هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اعلام کرد.

⬅️زارع قنات نوی در پایان کاهش منابع آبی کشور را به عنوان چالشی اصلی در زمینه استقرار و ادامه فعالیت مطلوب این شرکت‌ها عنوان کرد و افزود: با توجه به این‌که وجود منابع آبی در ادامه فعالیت هر شرکت و به طورکلی بخش کشاورزی نقشی حیاتی دارد، ضروری است متولیان امر هرچه سریع‌تر با هماهنگی کامل و اعمال سیاست‌های لازم در این زمینه، ضمن قطع روند نزولی منابع آبی موجود بر اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی کشور اهتمام ورزند.

⬅️وی همچنین وجود شرایط کرونا را به‌ عنوان مانعی سر راه برگزاری منظم مجامع عمومی شرکت‌ها اعلام و اظهار امیدواری کرد این مجامع نیز با رعایت پروتکل بهداشتی برگزار و تشکیل شود.

تعداد مشاهده خبر1073 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :3 :1
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal