سخن روز /
مدیرکل دفتر حسابرسی تعاونی‌ها و تشکل‌های کشاورزی خبر داد حسابرسی 99درصد تعاونی‌ها و تشکل‌های زیرمجموعه سازمان تعاون روستایی در سال جهش تولید
1400/01/21



مدیرکل دفتر حسابرسی تعاونی‌ها و تشکل‌های کشاورزی با اشاره به تعداد تعاونی‌ها و تشکل‌های زیرمجموعه تعاون مرکزی گفت: پنج‌هزار و 34تشکل و تعاونی در کشور داریم که تاکنون با مدیریت خوب همکارانمان در استان‌ها و دفاتر حسابرسی توانسته‌ایم از این تعداد، پنج‌هزار و 21تشکل و تعاونی را تا پایان سال1399 حسابرسی کنیم، به‌عبارتی قریب‌ به 99درصد تشکل‌ها حسابرسی شده‌اند.

به گزارش پات سید عباس سیدی اظهار داشت: سازمان مرکزی تعاون روستایی براساس وظایفی که به آن محول شده، چهار وظیفه مهم برعهده دارد؛ این چهار وظیفه هدایت، حمایت، نظارت و سیاست‌گذاری در مجموعه تحت نظارت آن است که با توجه به مواد 139 تا 134 قانون تعاون ، بحث حسابرسی از تشکل‌های تعاونی به دفتر حسابرسی واگذار شده است.

وی درباره روال حسابرسی سالانه از اتحادیه‌ها و تشکل‌ها توضیح داد: با تشکیل اتحادیه و نظارت و هماهنگی که براساس قانون تعاون شکل گرفته، قسمتی از وظایف این دفتر در قالب حسابرسی سالانه به اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی و تشکل‌های تعاونی روستای و کشاورزی واگذار شده است. طیف عظیمی از این تشکل‌ها از طریق شیوه‌نامه‌ای، پس از تصویب هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی واگذار می‌شوند و این دفتر بحث نظارت بر عملکرد فرآیند حسابرسی را در پیش می‌گیرد. برای برخی از تشکل‌های تعاونی‌های زیان‌دهنده که توان پرداخت تعرفه حسابرسی را ندارند، به‌صورت رایگان حسابرسی را انجام می‌دهیم.

مدیرکل دفتر حسابرسی تعاونی‌ها و تشکل‌های کشاورزی درباره روند حسابرسی عملیاتی سازمان مرکزی تعاون روستایی اظهار کرد: با تاکید جناب آقای مهندس طهماسبی و مصوبه هیات مدیره سازمان مرکزی ، بحث حسابرسی عملیاتی به جد در دستورکار دفتر حسابرسی قرار گرفت و از پنج‌هزار و 34تعاونی و تشکل روستایی، سه‌هزار و 603 تعاونی مورد حسابرسی عملیاتی قرار گرفتند. هدف از حسابرسی عملیاتی این است که بتوانیم به‌موقع وارد حساب‌های تشکل‌های تعاونی روستایی بشویم و نهایتاً با حسابرسی عملیاتی نسبت به شناسایی نقاط ضعف و قوت که در شبکه وجود دارد، درصدد رفع این نارسایی‌ها و کاستی‌ها برآییم.

سیدی اظهار داشت: از طریق حسابرسی عملیاتی ، تشکل‌های تعاونی را آسیب‌شناسی می‌کنیم. این موضوع باعث می‌شود که در حسابرسی سالانه بندهای گزارش حسابرسی به‌ جد کاهش پیدا کند.

وی درباره کمیته کنترل و نظارت سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: بحث نظارت بر شبکه تعاون روستایی برعهده سازمان مرکزی تعاون روستایی است و بعضی‌ موضوعات به دلیل ماهیت فرا دفتری یا فرا معاونتی از حیطه اختیار یک دفتر یا معاونت خارج بوده و این موضوع در کمیته کنترل و نظارت بررسی می شود.

مدیرکل دفتر حسابرسی تعاونی‌ها و تشکل‌های کشاورزی افزود: کمیته کنترل و نظارت 8 عضو دارد که یک عضو آن عضو محترم هیئت مدیره سازمان مرکزی اتحادیه تعاون روستایی‌ است و دو معاونت سازمان مرکزی و چهار مدیرکل نظارتی ازجمله حسابرسی، حراست ، آموزش و حقوقی با حضور مدیرعامل اتحادیه مرکزی نظارت این تیم تشکیل می‌شود‌. دبیری کمیته و کنترل و نظارت با دفتر حسابرسی است که وظیفه آن دعوت به جلسات، بررسی و پیگیری مصوبات کمیته نظارت می باشد.


سیدی گفت: در مدیریت تعاون روستایی استان ها، 927 جلسه کمیته نظارت و در سازمان مرکزی تعاون روستایی 25جلسه کمیته نظارت برگزار گردیده که خوشبختانه با پیگیری همکاران ، تعداد قابل ملاحظه ای از مصوبات تحقق و نارساییها مرتفع گردیده است .شایان ذکر است خروجی مصوبات علاوه بر تولید دستور العمل های متعدد در جهت شفاف سازی رویدادهای مالی که خود باعث اعتماد سهامداران و سرمایه گذاران و موسسات مالی به تعاونی ها شده ، منجر به این گردیده است که تعدادی از مدیران عامل و اعضای هیات مدیره متخلف نیز ، از شبکه تعاون روستایی حذف گردند.

وی با اشاره به بحث الگوهای حسابرسی ادامه داد: درحال‌حاضر ، علاوه ‌بر افزایش دامنه نفوذ برنامه نرم‌افزاری «سیترا»‌ در تعاونی ها ، درصدد احیای برنامه نرم افزاری «سیتراپلاس» نیز هستیم که به‌صورت آنلاین بر شبکه نظارت نماییم و همچنین بحث الگوهای حسابرسی را هم در پیش گرفته‌ایم. این الگوی‌های حسابرسی فواید خوبی برای مجموعه حسابرسان در برداشته است.

مدیرکل دفتر حسابرسی تعاونی‌ها و تشکل‌های کشاورزی گفت: با حضور و اخذ نظرات همکاران ما در این دفتر و استان ها ، چهار الگوکه شامل الگوی گزارش حسابرسی عملیاتی ، الگوی گزارش حسابرسی برمبنای یافته‌های عینی ، الگوی واخواهی گزارشات حسابرسی و الگوی نامه مدیریت تهیه و جهت اجرایی شدن به استانها ابلاغ گردیده است . در واقع ، با این الگوها حسابرس تمامی زوایای صورت های مالی را بررسی و اظهار نظر می نماید.

سیدی در ادامه افزود ، الگوها باعث می‌شود گزارش‌های ما استاندارد‌ و یک شکل باشد . این الگوها باعث تسریع گزارش‌نویسی حسابرس می شود و نیز باعث می شود که از تجربه حسابرس‌های باسابقه ،بهتر بهره‌مند شویم و اثرگذاری حسابرسان کم‌تجربه هم در این الگو دوچندان خواهد شد.


تعداد مشاهده خبر613 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :5 :1
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal