سخن روز /
مدیرکل دفتر نظام‎های بهره‎برداری:
افزایش بهره وری، وظیفه اصلی شرکت های تعاونی تولید
1398/06/11
در نشست بررسی راهکارها و تقویت تعامل‎های سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با محور ایجاد مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی، مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری نیز با تأکید بر اینکه مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی با همکاری شرکت‌های تعاونی تولید روستایی، فرصت مناسبی را برای ارائه خدمات به کشاورزان فراهم می‌کند، گفت: دوستی دکتر شیرزاد و دکتر رمضان‌نژاد، ظرفیت خوبی است که سینرژی سازمانی برای ارتقای بخش کشاورزی را فراهم می‌کند و باید آن را به فال نیک گرفت.
مهندس علیزاده افزایش بهره‌وری را از جمله اصلی‌ترین وظایف شرکت‌های تعاونی تولید خواند و بیان کرد: نزدیک‌ترین ادبیات مردمی در حوزه تولید، در شرکت‌های تعاون تولید روستایی، سهامی‌زراعی و کشت‌وصنعت ایجاد می‌شود که همین امر نیز می‌تواند بهترین خروجی در همکاری دو سازمان مرکزی تعاون روستایی و نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی را به دنبال داشته باشد.
او با اشاره به ظرفیت‌های نهادی موجود در شرکت‌های تعاونی تولید در این زمینه، افزود: در مناطقی که شرکت‌های تعاونی تولید روستایی و شرکت‌های فنی‌مهندسی کشاورزی در کنار یکدیگر قرار می‌گرفتند، بهترین خروجی‌ها را داشتند و حتی نیروهای فعال در شرکت‌های خدمات مشاوره‌ای، فنی‌ و مهندسی نیز جذب مجموعه تعاونی‌های تولید شده و بسیاری از آنها مدیرعامل شرکت‌های تعاونی تولید و کارشناس مجموعه شدند.
مهندس علیزاده از جمله دغدغه‌های موجود فعالان این عرصه را موازی‌کاری‌های احتمالی خواند و البته اطمینان داد که با همفکری یکدیگر می‌توان از شکل‌گیری دوباره خطاهای گذشته جلوگیری کرد.
* حوزه اختیارات تعاونی‌های روستایی در مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی مشخص شود
مهندس حسن عنایتی، معاون فنی و مهندسی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران نیز در این نشست سه پیشنهاد برای پیگیری بهتر فعالیت‌ها اشاره کرد و گفت: نخست، کارگروهی برای دریافت نظر و دیدگاه طرفین تشکیل شود. دوم، اگر بنا به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای وجود دارد با در نظر گرفتن نیازهای امروز و آینده باشد. سوم، حدود اختیاراتی که سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برای شرکت‌های تعاونی تولید ایجاد می‌کند، مشخص شود.
* حتی یک فراکسیون در مجلس نداریم
مهندس اسدالله ابراهیمی، معاون آموزشی، فنی و پژوهشی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی نیز در ادامه گفت: هزار راه نرفته وجود دارد که باید به فکر طی آنها باشیم. ایران در رتبه 15 تولید علم است، اما در عین حال رتبه ایران در انتقال علم، 180 است. این در حالی است که بخش کشاورزی، بدون علم و دانش توسعه نمی‌یابد. در حال حاضر، ضریب نفوذ مهندسین در بخش کشاورزی 0.8 است که باید این میزان را افزایش دهیم تا بتوانیم با ترکیه که محصولات کشاورزی متعددی به روسیه صادر می‌کند، رقابت کنیم.
او با تأکید بر اینکه منابع در حوزه دولتی محبوس شده است، افزود:‌ باید در نظر داشته باشیم که بزرگترین گردش مالی در کشور، در حوزه کشاورزی است، اما به دلیل نداشتن تشکلی قوی، حتی در مجلس یک فراکسیون هم نداریم. بنابراین راهی جز آنکه، ظرفیت‌های موجود در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی را در کنار یکدیگر قرار دهیم، نداریم.
در پایان، برخی از مدیران استانی به بیان دغدغه‌ها و همچنین پیشنهادات خود پرداختند و مدیران حاضر در نشست نیز، با شفاف‌سازی شیوه همکاری، به پرسش‌های آنها پاسخ دادند.
تعداد مشاهده خبر683 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :2 :1
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal