صفحه اصلی
نقشه سایت
تماس با ما
مقام معظم رهبری
ریاست جمهوری
پایگاه دولت
پایگاه مجلس
EN
جهش تولید؛
با مشارکت مردم
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره ما
تاریخچه و سیر تکاملی تعاون
هدف و ظرفیت های قانونی
وظایف و ماموریت های سازمان
فعالیت ها و برنامه های سازمان
اساسنامه سازمان
نمودار تشکیلاتی
مدیرعامل
مشاور مدیر عامل و مدیر کل دفتر حوزه مدیرعامل،روابط عمومی،مدیریت عملکرد و بازرسی
دفتر معاونت روابط عمومی و امور بین الملل
دفتر معاونت بازرسی
دفتر مشاور مدیرعامل و مدیرکل هماهنگی امور استانها
اداره کل حراست
معرفی مدیر عامل
هیات مدیره
معاونت ها
معاونت توسعه تعاونی ها، تشکل ها و نظام های بهره برداری
دفتر توسعه، آموزش و ترویج تعاونی ها
دفتر نظام های بهره برداری، تعاونی های تولید
دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد
دفتر حسابرسی تعاونی ها و تشکل های کشاورزی
معاونت فنی و بازرگانی
دفتر توسعه خدمات فنی و کشاورزی تعاونی ها
دفتر تجهیز و توسعه زیرساخت ها و سرمایه گذاری
دفتر بازرگانی محصولات کشاورزی
معاونت توسعه و مدیریت منابع
دفتر برنامه ریزی و منابع اعتباری
اداره کل منابع انسانی، نوسازی و پشتیبانی
اداره کل امور مالی و ذیحساب
مدیریت حقوقی
معاون پشتیبانی اداره کل منابع انسانی، نوسازی و پشتیبانی
رییس ارتباطات و فن آوری اطلاعات
حوزه نمایندگی ولی فقیه
زیرمجموعه ها
سازمان های وابسته
تشکل ها و نظام صنفی کشاورزی
معرفی دفتر
نظام صنفی کشاورزی
خبرگان کشاورزی
مجمع هماهنگی و حمایتی تشکلهای کشاورزی
سمن ها و انجمن های تخصصی
نظام بهره برداری
شرکت های تعاونی تولید
شرکت های سهامی زراعی
کشت و صنعت ها
کشاورزی خانوادگی
تعاونی ها
تعاونی های کشاورزی
تعاونی های زنان روستایی
تعاونی های روستایی
اتحادیه ها
اتاق فکر
شرح فعالیت
جلسات برگزار شده
بانک اطلاعات مدیران
جدول اطلاعات مدیران استانی
جدول اطلاعات مدیران عامل تشکل ها
مدیران ستاد سازمان مرکزی
ارتباطات مردمی
راهبرد مشارکت مصوب
سامانه ارتباط مردمی
پرسش های متداول
ارتباط با ما
دستورالعمل بروز رسانی سایت
انتقادات وپیشنهادات
نظرسنجی الکترونیک
میز خدمت الکترونیک
میز خدمت الکترونیک(ویژه ارباب رجوع)
بسته اطلاع رسانی مرتبط با خدمت
شفافیت
انتشار فهرست مجوزهای اعطایی توسط دستگاه
انتشار اطلاعات قابل استفاده برای کسب و کارها
انتشار اطلاعات تفصیلی هزینهکرد سالانه دستگاه
انتشار جزئیات مرتبط با قراردادها
انتشار فهرست مناقصات و مزایدات
آمار و اطلاعات
پنجره خدمات
دوباره تلاش کنید
سخن روز /
ارزش زنبور عسل
1398/02/30
زنبور و سایر گرده افشانها مانند پروانه ها ، خفاش ها و مرغهای مگس خوار به شدت تحت تاثیر فعالیتهای انسانی قراردارند.
گرده افشانها برای بسیاری از گیاهان ، از جمله گیاهانی که خوراک اصلی انسان را تشکیل می هند ، خاصیت باروری دارند.گرده افشانها نه تنها به طور مستقیم در تامین امنیت غذایی نقش دارند ، بلکه به صورت غیر مستقیم در حفظ تنوع زیستی به عنوان یکی از اهداف هفده گانه توسعه پایدار (SDGs)، ایفای نقش می کنند.
حشرات مهاجم ، آفت کش ها ،تغییر کاربری اراضی و کشت تک محصولی ازفعالیت هایی است که باعث کاهش چشمگیر مواد مغذی مورد نیاز کلنی های زنبور می گردد و حیات آنها را در معرض تهدید قرار می دهد.
به منظور افزایش آگاهی ازاهمیت گرده افشانها و تهدیدات پیش روی آنها و همچنین برجسته نمودن نقش این موجودات در حفظ تنوع زیستی کره زمین ، سازمان ملل متحد روز بیستم ماه می هر سال را به عنوان روز جهانی زنبور عسل نامگذاری نمود.
این روز مصادف با سالروز تولد آنتون پانسا ، زنبوردار اهل اسلواکی است که برای نخستین بار در قرن هیجدهم با ابداع روشهای زنبورداری نوین ، فعالیت ارزشمند این موجودات سختکوش را به جهانیان یاد آور شد . در همین راستا سازمان غذا، خوارو بار و کشاورزی جهان (FAO) با همکاری شورای دائمی زنبور عسل در اسلواکی ، همه ساله این روز را جشن می گیرند .در مراسم سال 2019 خانم آمینا محمد ، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد سخنرانی خواهد نمود.
فائو طی انتشار مقاله ای شش دلیل را برشمرده است که به موجب آن ، نسل بشر می بایست خودرا مرهون گرده افشانی زنبور عسل بداند :
1. زنبور عسل با فراهم نمودن ریز مغذی های لازم رژیم غذایی انسان را بهبود می بخشند .
بسیاری از مواد غذایی و ریز مغذی های متشکله رژیم غذایی انسان ، مانند میوه جات ، سبزیجات ، دانه های روغنی ، آجیل ، توت فرنگی ، انواع سیب ، کاکائو و قهوه در صورت از بین رفتن گرده افشانها ، وجود نخواهند داشت.
2. تولید عسل
از میان ییست هزار گونه زنبور موجود ، تنها هفت گونه قادر به تولید عسل است .عسل به عنوان شیرین کننده طبیعی و منبعی سرشار از مواد انتی باکتریال ، همواره بخشی از تمدن بشری در هزاره اخیر بوده است. مشتقات فرعی برگرفته از عسل دارارای کاربردهای زیادی در صنایع غذایی ، دارویی و آرایشی هستند.
3. زنبورها بار عایت اصول اخلاقی کار می کنند
یک زنبور عسل تقریبا روزانه روی 7000 گل در روز می نشیند .تولید یک کیلوگرم عسل مستلزم نشستن یک زنبور روی چهار میلیون گل در روز می باشد .هر زنبور ، بخشی از تیم کاری است که به صورت خستگی ناپذیری رشد و باردهی کندوی خود را پشتیبانی می کند.
4. زنبور عسل باعث بهبود طعم غذاها و میوه های می شوند.
هرچه گرده افشانی بهتر باشد ، هم حجم تولید افزایش می یابد و هم محصولاتی یکدست تر و خوشمزه تر تولید خواهد شد. به طور مثال ، سیبی که شکلی نامتقارن دارد خبر از وجود مشکلی در باروری گیاه می دهد.
5. زنبور عسل باعث افزایش تولید و در نتیجه افزایش امنیت غذایی می شود.
مطالعات نشان می دهد در مزارع کوچکی که گرده افشانی به درستی انجام شده است ، بازده مزرعه به میزان 24 % افزایش می یابد. زنبورها و سایر گرده افشانها تولید مواد غذایی را برای بیش از دو میلیارد کشاورز در سراسر جهان بهبود می بخشند. استخراج عسل نیز یکی از راههای امرار معاش بسیاری از جنگل نشینانی است که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند.
6. زنبور عسل باعث حفظ تنوع زیست محیطی می شوند .
گرده افشانی زنبورهای عسل به باروری گستره وسیعی از گیاهان ، که بسیاری از آنها خوراک اصلی انسان را تشکیل می هند ، کمک شایانی می کند. زنبورداری به ویژه زنبورداری در جنگل باعث باز تولید نسل درختان و کمک به حفظ حیات جنگل ها می نماید.
منبع :
پایگاه الکترونیک سازمان ملل متحد (UN)
پایگاه الکترونیک سازمان غذا ، خوارو بار و کشاورزی (FAO)
تعداد مشاهده خبر
281
بار
تصاویر مرتبط
RatingTitle
:3 :2
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به
سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
می باشد.
Powered by
Dorsa
Portal