سخن روز /
دومین جلسه نمایندگان وزارتخانه ها و دستگاه های عضو هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران برگزار شد
1398/05/16
دومین جلسه نمایندگان وزارتخانه ها و دستگاه های عضو هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران با حضور معاون توسعه تعاونی ها، تشکل ها و نظام های بهره برداری، مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد، نمایندگان وزارتخانه های صنعت معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی، تعاون کار و رفاه اجتماعی، نیرو، دادگستری، بهداشت، نظام صنفی کشاورزی کشور با دستور جلسه بررسی و تصویب دستورالعمل تشکیلات اداری، مالی و نحوه فعالیت دبیرخانه هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران در روز 15 مرداد ماه جاری در سالن جلسات سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و به نقل از دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد، در آغاز مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد به ارائه گزارشی از اقدامات و مصوبات اخیر جلسات کارگروه اصلاحیه آیین نامه اجرایی نظام صنفی کشاورزی در خصوص تهیه پیش نویس اساسنامه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان، اساسنامه اتاق اصناف کشاورزی ایران و دستورالعمل صدور پروانه فعالیت(کسب) پرداخت.
مسعود عدل طلب افزود: در نیمه دوم سال جاری به صورت آزمایشی یا پایلوت در اجرایی سازی ساختار اصلاحی نظام صنفی کشاورزی در دو یا سه استان مستعد کشور گام های عملی برای تشکیل کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان بنا بر دستورالعمل مربوطه و مصوبات جلسه هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی برداشته خواهد شد. در ساختار اصلاحی آتی نظام صنفی کشاورزی به طور متوسط در هر شهرستان تعداد چهار اتحادیه صنفی تخصصی پیش بینی شده است که بر اساس آن نزدیک به1600 اتحادیه صنفی و 420 اتاق اصناف شهرستان تشکیل می شود.
سپس معاون توسعه تعاونی ها، تشکل ها و نظام های بهره برداری گفت: هم اکنون با تهیه پیش نویس اساسنامه ها و مجموعه ای از دستورالعمل ها برای تشکیل کمسیون های نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان، ضوابط داخلی اتحادیه ها نظیر نظام نامه های مالی و اداری و شیوه صدور پروانه کسب و سایر موارد مورد نیاز گام های اولیه برای اصلاح ساختار برداشته شده است و روزهای فشرده ای را برای برگزاری و بررسی مفاد این موارد در جلسات برای نقد و طرح بحث های تخصصی و کارشناسی پیش رو خواهیم داشت.
دکتر عبدالرضا مسلمی افزود: اولین و مهم ترین کاری که در ایجاد یک ساختار، جدای از تدوین متون و شیوه نامه ها و دستورالعمل ها، باید انجام شود آن است که یک ساختار نظارتی به عنوان کمیسیون نظارت شهرستان را هر چه زودتر بتوانیم شکل دهیم و در این زمینه به یک همکاری مستمر از سوی نمایندگان دستگاه ها نیاز داریم که به استان ها و همکارانشان از طریق بالاترین مقام دستگاهی به دستگاه های موازی در استان ها که تا سطح شهرستان ها همکاری های لازم برای تشکیل این کمیسیون ها را به عمل آورند. چرا که این موضوع مهمی است و بخش عمده ای از ماموریت ما در ساختار قبلی و هم اکنون جاری نظام صنفی کشاورزی برای نظارت بر این نظام داشتیم ( نظارت بر مجامع، برگزاری انتخابات) در ساختار جدید همگی بر عهده کمیسیون ها گذاشته شده است. پس این کمیسیون هم به لحاظ زمان تشکیل و هم کیفیت آن و هم حضور نمایندگان دستگاه ها ازاهمیت بالایی برخوردار است.
در ادامه جلسه نمایندگان دستگاه ها و وزارتخانه ها به ارائه نقطه نظرات خود در خصوص مباحث کلی اصلاحیه آیین نامه اجرایی نظام صنفی کشاورزی و بویژه موارد مندرج در دستورالعمل تشکیلات اداری، مالی و نحوه فعالیت دبیرخانه هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران پرداختند و سپس با قرائت بند به بند مفاد و موارد مندرج در این دستورالعمل موضوع دستورجلسه، هر یک از اعضای حاضر، نقد و دیدگاه های خود را ارائه نمودند که درنهایت با تضارب آراء 12 بند از ماده 4و5 دستورالعمل مورد تایید جمع قرار گرفت.
در پایان مقرر گردید که دستورالعمل بر اساس مذاکرات جلسه اصلاح شده و برای ادامه بررسی در جلسه بعد برای اعضا بهمراه دعوتنامه جلسه که در تاریخ 27/5/98 مقرر شد ارسال شود.
گفتنی است نخستین جلسه نمایندگان اعضای هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران همزمان با افتتاحیه دبیرخانه هیات عالی مربوطه در تاریخ دهم تیرماه 1398 با حضور دکتر شیرزاد معاون وزیر جهاد کشاورزی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و دبیر هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران برگزار شد.
تعداد مشاهده خبر463 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal