سخن روز /
ساخت شهر کشاورزی هوشمند در مصر
1398/05/02
طی شش ماه دوم سال 2019 ماه قرار است 311 هزار و 400 هکتار زمین بایر در مصر به شهر کشاورزی تبدیل شود. قرارداد این پروژه در هفته گذشته به امضا رسیده است و طبق آن 50 هزار گلخانه هوشمند ساخته خواهد شد که به فناوری‌های نمک‌زدایی و شیرین‌سازی آب و صفحات خورشیدی برای تامین انرژی مجهز خواهند بود. 
اسماعیل شریف، نخست‌وزیر مصر در کنفرانس خبری اعلام کرد: این شهر در قسمت شمال غربی مصر ساخته خواهد شد و با استفاده از به‌روزترین فناوری‌ها تلاش خواهد شد که سازگار با محیط زیست بوده و بیشترین کارآیی و بهینگی را در تولید محصولات داشته باشد. .

نقش مهم مدیریت پایدار آب در تولیدات کشاورزی
مدیریت پایدار آب به داشتن تولیدات کشاورزی با کیفیت بالا کمک می کند. بنابر اعلام سازمان جهانی کشاورزی، فائو، در سال 2030 تقریبا 80 درصد از آب استخراج شده در جهان برای آبیاری کشاورزی استفاده خواهد شد. 
بهبود مدیریت آب در آبیاری کشاورزی نقش مهمی در مبارزه با بحران آب در آینده ایفا خواهد کرد. آدریانو باتیلانی، متخصص زراعت و هماهنگ کننده پروژه علمی فیگارو می گوید: با این پروژه ما باید هرگونه داده را که کشاورزان برای تولید سیستمی مدیریتی با دقت بسیار زیاد احتیاج دارند ارائه کنیم. وقتی از دقت بسیار زیاد حرف می زنیم یعنی اینکه می توانیم آب، آبیاری، بارورسازی آبی (استفاده مشترک از آب و کود) و همه فرایند کشاورزی را در مقیاسی کوچکتر در مقایسه با مزرعه مدیریت کنیم.. 
ایجاد یک سیستم مدیریت تحلیلهای پیچیده در مقیاس یک مزرعه و یک محصول واحد چالش برانگیز است، ابزاری که کشاورزان را قادر می سازد تا در لحظه درست تصمیمات درستی بگیرند.
دومنیکو سولیماندو، متخصص زراعت می گوید: «یک حسگر، روند میزان رطوبت را در طول زمان در خاک اندازه می گیرد. دانستن دقیق میزان آب موجود در خاک بسیار مهم است زیرا به ما اجازه می دهد که بدقت لحظه ای را که باید دست به آبیاری بزنیم و میزان آب لازم برای محصول را تشخیص دهیم..» 
برای آبیاری با دقت بالا، گروهی از محققان اقدام به آزمایش سیستمهای کنترل رطوبت درون خاک می کنند. جیوله کیاری، متخصص زراعت می گوید: «ما چندین مشاهده بر روی این نمونه ها انجام می دهیم. در میان آنهایی که باید به ما داده هایی برای درجه بندی حسگر بدهند، به درجه میزان رطوبت در نمونه ها نگاه می کنیم. سپس در مقابل، نمونه های دیگر را داریم که از آنها برای تشخیص محتویات درون زمین استفاده می کنیم. 
شبکه ای از لوله ها از زمینی که آزمایشها بر روی آن انجام می شود عبور می کند. این لوله ها سوراخهایی کوچک نزدیک به ریشه گیاهان دارند. برای شاخه هر کدام از این شبکه های آب می توان متغیرهای متفاوتی تعیین کرد تا از دادن آب اضافی به محصولات جلوگیری شود. مدیریت تمام این امور هم آسانتر از چیزی است که تصور می شود. هر کشاورز قادر خواهد بود تا جریان آب به هر گیاه را با استفاده از یک لوح رایانه که به یک برنامه دیجیتال متصل است، مدیریت کند. 
هسته مرکزی این پروژه یک برنامه دیجیتال است که اقدام به ترکیب و پردازش داده های دریافتی از شبکه های حسگر زمینی و داده های به دست آمده از ماهواره های هواشناسی می کند تا مدیریتی بهینه از آب پدید بیاید.
آدریانو باتیلانی می گوید: «کشاورزی در آینده به تولید زیست توده خواهد پرداخت که به کمک آن پایه های محصولات شیمیایی جدید پدید می آیند. ما مواد شیمیایی نفتی را رها می کنیم تا به شیمی کِتون و قند برسیم و حتی از آن فراتر برویم. 
استفاده از آفت‌کش‌ ها : مانع صادرات محصولات کشاورزی خاورمیانه به اروپا 
بر اساس تحقیقی که دانشگاه هانور آلمان سال گذشته منتشر کرد، کشورهای خاورمیانه و آفریقایی شمالی از نظر جغرافیایی گزینه مناسبی برای صادرات محصولات و مواد غذایی به کشورهای اروپایی محسوب می‌شوند اما به علت رعایت نکردن استاندارهای اروپایی، نمی‌توانند محصولات خود را به این قاره صادر کنند
کشاورزان برخی از کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی به علت استفاده از آفت‌کش‌ نمی‌توانند محصولات خود را به کشورهای غربی صادر کنند.
با این‌حال، آفت‌کش‌های مورد استفاده این کشاوزان توسط کارخانه‌های اروپایی و آمریکای شمالی تولید شده است. 
این کشاوز توضیح می‌دهد که خشکی آب و هوا، او را مجبور به استفاده هر چه بیشتر از کودهای شیمیایی و آفت‌کش کرده است و به همین نسبت مشتریان خارجی اشتیاق کمتری برای خرید محصولاتش دارند..
ژول پرتی، یکی از محققان دانشگاه اسکس که درباره آفت‌کش‌ها در کشاورزی مطالعه می‌کند معتقد است که استفاده از آفت‌کش‌های شیمیایی در جهان رو به کاهش نخواهد رفت چرا که کشاورزان ترجیح می‌دهند با استفاده از این آفت‌کش‌ها راحت‌تر از شّر آفت‌ها و بیماری‌های محصولات کشاورزی خلاص شوند.
به گفته آقای پرتی، سالانه 7.7 میلیارد پوند فرآورده‌های شیمیایی در کشاورزی به کار می‌روند.
ایالات متحده آمریکا، چین و آرژانتین بزرگترین مصرف‌کنندگان آفت‌کش‌های شیمیایی هستند.
تعداد مشاهده خبر294 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :3 :2
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal