سخن روز /
رو نمایی از شعار روز بین المللی تعاون در سال 2019
1398/02/17
رو نمایی از شعار روز بین المللی تعاون در سال 2019

شعار روز بین المللی تعاون در سال 2019 ،"تعاون برای کارشایسته " تعیین شده است. شرکتهای تعاونی بنگاههای اقتصادی مردم نهادی هستند که با نظارت مبتنی بر مردم سالاری شاخص هایی چون توسعه انسانی و عدالت اجتماعی در محل کار را در اولویت قرار می دهند.
آریل گوارکو ،رئیس اتحادیه بین المللی تعاونی (ICA)معتقد است:
" شرکتهای تعاونی ، به حفظ اشتغال و ارتقای شرایط شغلی شایسته در تمام بخش های اقتصادی کمک شایانی می کنند. اعضا ، از طریق مشارکت، برای بهبود و تغییر زندگی، جامعه و جهان خود انگیزه پیدا می کنند. "
 

[1] Coops4 Decent Work

[1] Ariel Guarco

در پانزدهم تیرماه سال جاری ( ششم جولای 2019) ، پیشاپیش آینده ای را جشن می گیریم که در آن توسعه انسانی و عدالت اجتماعی اولویت اصلی جهانیان خواهد بود. از طریق #CoopsDay هشتگ روز تعاون ، ما به سیاستگذاران محلی، ملی و جهانی، سازمان های جامعه مدنی و عموم مردم یادآوری می کنیم که تعاونی ها چگونه می توانند شرایط محیطی مناسب برای کار شایسته را فراهم کنند.
براساس برآوردهای اخیر، شرکت های تعاونی در سراسر جهان برای بیش از 279 میلیون نفر ، یعنی تقریبا 10٪ از جمعیت شاغل در سراسر جهان – اشتغال یا درآمد زایی داشته اند.
فراتر از این اعداد و ارقام ، مطالعات مختلف تایید کرده اند که، مشاغل مرتبط با تعاونی ها ، در مقایسه با مشاغل دیگر از مزایای زیر برخوردارند:
* امنیت شغلی بالاتری دارند.
* شکاف درآمدی اندک میان مشاغل سطوح پایین و بالای آن وجود دارد.
* توزیع متوازن تری بین مشاغل روستایی و شهری ایجاد کرده اند.
 
اهمیت کار شایسته

با توجه به روند فزاینده نابرابری ناامنی شغلی و بیکاری، به ویژه در میان جوانان ، اتحادیه بین المللی تعاون این شعار را در راستای حمایت از هدف هشتم اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد که همان " توسعه فراگیر و کار شایسته" می باشد ، انتخاب نموده است.
بر اساس بیانیه مشترک اروپا در مورد توسعه در سال 2017 ، تعاونی ها به عنوان بنگاههای مردم سالار ، نقش آفرینان کلیدی توسعه هستند که نقش مهمی را در ایجاد مشاغل شایسته ، توانمند سازی اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی ایفا می کنند. دومین اصل بین المللی تعاون ، "مدیریت مردم سالار اعضا"، شرکتهای تعاونی را قادر میسازد تا به وسیله نظارت مردم نهاد ، مالک شرکت خود باشند و آن را مدیریت کنند. این امر به نوبه خود باعث رشد پایدار و فراگیر اعضا می شود ، به نحوی که هیچ عضوی از فرآیند رشد باز نخواهد ماند.

[1] (SDG)8 ,Inclusive development and decent work

[1] European Consensus on Development,2017

 
از آنجایی که تعاونیها ، شرکتهای ارزش مداری هستند که به خود اعضا تعلق دارند و توسط اعضای اداره می شود ، دست اندرکاران تعاونی تلاش مداوم برای دستیابی به " انعطاف پذیری مشترک، حس مشارکت ، محیط خانوادگی و احساس قدرتمند هویت یابی " را سرلوحه اعمال خود قرار می دهند. تمامی این اطلاعات از مصاحبه هایی به دست آمده است که با اعضای شرکتهای تعاونی در ده کشور مختلف انجام شده است و نتایج آن در "گزارش جهانی شرکتهای تعاونی و اشتغال " آمده است.
سازمان بین المللی کار ، درسال جاری صدمین سال تاسیس خود را با توجه ویژه به آینده اشتغال در جهان ، جشن می گیرد. در همین راستا ، سازمان بین المللی کار و اتحادیه بین المللی تعاون در روز دوشنبه ، دوم مردادماه سال جاری ( بیست و چهارم ژوین سال 2019 ) ، با همکاری یکدیگر کنفرانسی برگزار می کنند که بلافاصله بعد از برگزاری صدو هشتمین کنفرانس بین المللی کار ، برگزار خواهد شد.
در شهریور ماه سال 87 ( سپتامبر 2008) سازمان بین المللی کار ، نشست سه جانیه کارشناسی (TME) را برگزار نمود که در آن چارچوبی برای تعیین شاخص های سنجش کار شایسته مدون و به وسیله هجدهمین کنفرانس بین المللی احصا کار تایید شد. این چارچوب ده شاخص اصلی مربوط به محورهای راهبردی کار شایسته را به شرح ذیل عنوان می نماید :
1. (ایجاد ) فرصتهای شغلی
2. در آمد مکفی و کار مولد
3. زمان کاری مناسب
4. (امکان ) تلفیق کار ، خانواده و زندگی شخصی
5. مشاغلی که میبایست حذف شوند.
6. ثبات و امنیت شغلی
7. فرصتها و رفتار عادلانه و یکسان در محیط کار

[1] Cooperatives and Employment : a Global Report

[1] International Labor Organization (ILO)

[1] International cooperative Alliance (ICA)

[1]Tripartite Meeting of Experts(TME)

[1] International conference of labor statistician

 
8. محیط کاری ایمن
9. تامین اجتماعی
10. گفتمان اجتماعی ، تشکیل سندیکاهای کارگری و کارمندی

اتحادبه بین المللی تعاون (ICA) اولین بار درسال 1923 ، اولین شنبه جولای را به عنوان روز بین المللی تعاون جش گرفت.در شانزدهم دسامبر سال 1992 ، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه شماره 9/477 ، اولین شنبه ماه جولای هرسال را به عنوان روز بین المللی تعاون نامگذاری کرد. سازمان ملل متحد اولین بار در سال 1995 صدمین سال تاسیس ICA را جشن گرفت و رسماً از کشورهای عضو در خوست نمود تا همه ساله این روز را با مشارکت شرکتهای تعاونی جشن بگیرند.

برگرفته از :
پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه بین المللی تعاون (ICA)
پایگاه اطلاع رسانی سازمان بین المللی کار (ILO)
تعداد مشاهده خبر579 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :2 :1
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal